Home Redactie Partyreports Afterclub met unique selling point
Afterclub met unique selling point

Een parenclub is iets anders dan een dancetent. Als stapfanaat zal je dan ook niet snel bij de eerste naar binnen stappen. Behalve misschien bij Organza, waar op zondagochtend de Morning Mission wordt gehouden.

 

Als je nog nooit eerder bij Organza geweest bent heb je het gevoel dat je ‘ontdek je plekje' loopt te spelen. Afslag Breukelen van de A2, over een paar landweggetjes en dijken totdat je bij een afgelegen verbouwde boerderij aankomt. Toen wij richting de Organza vertrokken bleek ook nog eens dat de weg bijna volledig opgebroken was. Uiteindelijk aangekomen moet je je vooral niet laten misleiden door de ‘eerste appearance' want deze club biedt haar publiek hetzelfde als ieder andere maar met één unique selling point extra - maar daarover straks wat meer.

Het Organza (after) feest beter bekend als "The Morning Mission" begint om zes uur in de ochtend. Aan de deur wordt een heel strak beleid gehanteerd, spijkerbroeken en gymschoenen komen er niet in. Wat dragen de mensen in deze club dan wel? Ik zag ze daar zowel leuk partydressed als kinky dressed rondlopen maar wat nog veel belangrijker is: alleen maar mensen die lekker partyminded zijn. De zaal is voorzien van een grote bar, grote dansvloer, langs de muren diverse zitjes en relaxbanken. De dj booth staat centraal achterin waardoor de dj een goed zicht heeft op de zaal. Daarachter is een gang die leidt naar een chillout waar je even bij kunt komen en jezelf te goed doen aan de gratis fruitsalades die hier in de koeling staan.

Het aanwezige publiek was vrij gemeleerd, varierend in de leeftijd 21 tot 50 jaar. Wat direct opviel was wel hoe relaxed iedereen daar rond liep. Er hing een heel gemoedelijke sfeer, wat bijna huiselijk aanvoelde. Toch was de sfeer absoluut DANCE en de muziek behoorlijk stevig. John, de eigenaar van Organza, vertelde me dat hij iedereen lekker wakker wil houden en dat kan alleen maar met deze muziek. Organza heeft over het algemeen een aantal resident dj's in huis die er lustig op los knallen. Ook draaien er in het aftercircuit bekende DJ´s als Daviraz en The Saint.

Maar Organza is meer dan een afterclub. In de uren voor het starten van de Morning Mission is Organza geopend als een erotische discotheek, alleen toegankelijk voor stellen. Met deze wetenswaardigheid is Organza een van de weinige danceclubs die deze extra dimensie biedt aan haar bezoekers. Ook in de afteruurtjes is het mogelijk gebruik te maken van deze faciliteiten. De trap naar deze ruimtes staat in de hal dus volledig buiten het dance gedeelte. Ook hier zorgt de inrichting voor een huiselijke sfeer.

Wat opviel was dat rond een uur of acht het er flink druk begon te worden met partypeople uit het hele land die nog even los wilden gaan. John vertelde nog enkele plannen voor de toekomst. Zo wil hij in de zomer een zwembad buiten maken en als het weer het toelaat ook buiten een dj laten draaien. Er bestaan ook plannen om de Morning Mission op zaterdag te organiseren. En door de ontstane toeloop gaat Organza een pasjessysteem invoeren.

Vooraf ging ik met gemengde gevoelend naar de Organza maar ik moet zeggen dat John en zijn personeel dit gevoel heel snel hebben weg genomen en dat ik een enorm leuke avond/morgen heb gehad. Eenmaal op de terugweg naar Den Haag reden we over de A2 lang de Organza en met een lekker voldaan gevoel. We hebben een nieuwe leuke tent ontdekt en zullen zeker nog eens terug komen.

Share/Save/Bookmark