Home Redactie Partyreports Hardhouse Mania: Tempo, beat en bass constant hoog
Hardhouse Mania: Tempo, beat en bass constant hoog

Vrijdag 21 februari jongstleden vond in de Haagse club Eau volgens maandelijkse traditie ‘Hardhouse Mania' plaats. Het is goed merkbaar dat de eau steeds meer in het concept groeit, de kwaliteit gaat elke editie omhoog. Vol goede moed ging ik dan ook met een aantal vrienden naar Kijkduin om een tweetal Nederlandse dj's te bewonderen.

 

Rond halftwaalf arriveerden we bij de grootste Haagse club. Bij binnenkomst moesten we wel slikken want we waren als eerste! Waar was het publiek? Nu is mijn ervaring dat de hardhouse feestjes in Den Haag altijd langzaam op gang komen, maar dit hadden we nog niet eerder meegemaakt. Ondanks het gebrek aan publiek op dit vroege tijdstip was er niets aan te merken op de steengoede muziek die de nog lege zaal vulde.

De startende dj was Nick DC. Hij is 24 jaar en komt uit Den Haag, is de winnaar van de dj contest 2001, resident Hardhouse dj in de Eau en adembenemend goed. Nog niet vaak heb ik deze vrij nieuwe DJ in in het wild aan het werk gezien, maar wat ik tot nu toe had gezien was goed en vanavond stelde hij me wederom niet teleur. Met zijn techniek, platenkeuze en enthousiasme kreeg hij het nu binnenkomende publiek meteen op de dansvloer. Nick liet met een goede mix van hardtrance en absolute hardhouse de bezoekers zichtbaar genieten. Tempo, beat en bas waren constant en bereikten vlak voor de klok van twee een climax. Een geweldig opgebouwde set met veel gevoel was door hem neergezet.

De klok sloeg twee uur en het werd tijd voor een andere Nederlandse DJ, namelijk Don Diablo. Don Diablo, beter bekend van zijn progressive style had het een beetje moeilijk in het begin van de avond. Het niveau waarmee Nick DC zijn Haagse publiek had achtergelaten werd niet direct opgepakt door de Don. Het was even twee versnellingen terugschakelen. Jammer want de sfeer hing er eigenlijk heel goed in. Gelukkig merkte hij dit zelf ook vrij snel en gooide na een paar zwevende platen het tempo omhoog en al gauw stond de menigte weer te springen en te zwaaien. Met veel verve vertoonde hij zijn ‘duivelse' kunsten. Het gevolg was een goed opgebouwde set met veel hoogtepunten. Wellicht had Don niet verwacht had dat Nick zo geweldig hard zou eindigen en moest zich daar even op instellen.

De klok sloeg vier en MC Paul T, resident MC van de Eau, kondigde aan dat we het laatste uur op gepaste wijze gingen afsluiten met wederom Nick DC. Hij pakte de draad weer op waar hij om twee uur was gebleven. Zo werd ook het laatste uur een feestje met lekkere harde en snelle beats. Het was weer een topavond.

Tijdens de set van Don Diablo had ik de mogelijkheid om met Nick DC te praten en hij gaf aan dat hij net zijn eerste stappen in het maken en produceren had gezet. De nodige programmatuur was aangeschaft en in de nabije toekomst zullen we zeker een product van hem gaan horen. Dus ik hou mijn ogen en oren open. Nick DC is zeker een DJ om in de gaten te houden. Hij heeft alles in zich op door te groeien naar de absolute top. Hij is onvoorspelbaar en dat geeft een avondje hardhouse een andere dimensie! Ik hoop en denk dat we in de toekomst meer van Nick DC kunnen gaan verwachten.

Share/Save/Bookmark