Te Oud?
Column

En ja hoor het is weer zover. Na een reces van een maand is het weer ‘s tijd om de columnpen op te pakken en wat proberen te betekenen voor de DanceVenue columnafdeling. In de afgelopen weken dat ik vrij was van het gevreesde schrijversblok heb ik me eens rustig kunnen oriënteren op van alles wat er om me heen gebeurt. Hier en daar zogenaamde inspiratie op doen, je kent dat wel. Aangezien dit een Dance site is, is het natuurlijk vanzelfsprekend dat ik me laat inspireren door de Dance en al haar facetten.

Ik denk dat ik wel als één van de laatste der veertigers de meest uiteenlopende feesten afloop. ‘Call me nuts’, maar ik kan er gewoonweg nog geen genoeg van krijgen. Veel van mijn vroegere vrienden en kennissen hebben al jaren geleden de handdoek in de ring gegooid voor wat betreft het wekelijks stappen. “Het wordt tijd om te settelen, kinderen te krijgen, tijd om volwassen te worden, dus!� Zo zeiden velen van hen destijds. Wat een onzin! Dus als je tussen hun regels doorleest mag je op mijn leeftijd niet meer naar House parties want dat is niets voor volwassenen. Tenminste dat is wat dat groepje ‘oud-bekenden’ van mij zeggen. Je begrijpt natuurlijk wel dat ik geen omgang meer heb met dit zielige clubje mensen. Maar geloof me, zij zijn niet de enigen die hier zo over denken.

Zo zijn er ook veel jongeren die vinden dat ze na hun studie maar eens aan het settelen moeten denken. Sam kwam laatst met een aantal vriendinnen van haar naar één van mijn favoriete clubs en stelde me voor aan een 26jarige kennis die vervolgens de hele avond met een verveelde rotkop langs de kant is blijven staan. Ik vroeg haar wat er aan de hand was, waarop ze zonder blikken of blozen antwoordde dat de muziek haar te hard was [en dat bij HQ?] en dat ze zich zelf wel een beetje te oud vond voor dit soort feestjes? Jullie weten – voor diegene die mij kennen – hoe ik natuurlijkerwijze gereageerd heb.

Diezelfde avond werd ik erop gewezen dat ze misschien wel eens gelijk mocht hebben. Op een gegeven moment komen er twee grieten op mij af die mij om – mij nu nog onbekende redenen – mijn leeftijd vroegen. Ik vertelde hen hoe oud ik was waarop zij zeiden dat het te oud was. Ze strompelden meteen verder. Enigszins verbaasd bleef ik heel even staan. Te oud voor wat dan? Ik zette het maar meteen weer van mij af.

Om eerlijk te zijn verbaasd het mij eigenlijk dat ik toch wel aardig wat veertigers en zelfs vijftigers ken die nog zeker menig tiener en twintiger te kijk zetten met zijn/ haar uithoudingsvermogen. Neem nou bijvoorbeeld John, a.k.a. Tattooboy, ik geloof zelfs dat hij mij er nog uitdanst met zijn 42. De feestjes die hij allemaal afloopt, goeiemorgen man, dat zijn er echt een hoop. Respect Johnny boy!! Yvonne en haar vriend zijn ook elk weekend wel te ergens op een dansvloer te bekennen. Of wat denken we van het feest echtpaar Liza de Diva en Roel. Voorbeeldfunctie? Dacht het wel!

Het wordt me regelmatig gevraagd hoe ik het toch altijd weer vol hou en of ik er geen genoeg van krijg om ieder weekend weer stevig te dakken. Leeftijd speelt mijns inziens helemaal geen rol in ‘having some fun!’ Een goedgevulde portemonnee daarentegen wel. Ik snap bijvoorbeeld niet hoe de ‘jeugd van tegenwoordig’ aan al het geld komt voor al die dure feesten. Ik zeg niet dat ik een geldboom heb, sterker nog, ook ik vind dat sommige feesten veel te duur zijn voor wat ze bieden. En elke keer als ik weer eens op zo’n duur festival rondloop verbaas ik me erover dat de organisatie de hut weer vol heeft gekregen.

Alles heeft te maken met je eigen attitude. Je bent zo oud als je jezelf voelt. Daarbij komt ook nog dat het uitgaan elke keer weer leuker wordt, qua uitgaansmogelijkheden, de muziek, de crowd en de artiesten. Ik ben echt iemand die veelal alleen maar vooruit kijkt. Wat heb ik eraan om terug te kijken naar hoe goed het vroeger allemaal wel was. Dat krijg je toch niet meer terug. Soms wou ik wel dat ik weer twintig was maar dat zet ik dan weer gelijk uit mijn hoofd want wie kan mij zeggen dat ik over twintig jaar – als ik dan pas veertig ben – nog steeds aan het Dakken ben? Nu heb ik al 15 jaar house ervaring en dat neemt niemand mij af.

Aahh, wat is het toch mooi om in deze tijd iets ouder te zijn…..

JFK

 

Share/Save/Bookmark