Home Nieuws Releases Progression - Different Day, Different Light
Progression - Different Day, Different Light
ImageHoog op de lijst van veelbelovende talenten staan zeker de producers/dj's van Progression. De twee producers Daniel van Wanrooy ('78) en Robin van der Wiel ('77) doen wat ze het beste kunnen: eten, slapen en het ademen van muziek. Met een vriendschap die terug gaat tot 1991, vormden de mannen een team in 2002 en maakte een knallend debuut met hun eerste release "Ocean Green/Purify op Fundamental Recordings. De diepe, donkere en energievolle release viel gelijk op bij dj's als Tiësto, Ferry Corsten, Paul van Dyk en Armin van Buuren.

Progression's vriendschap begon in hun studententijd in ‘91 waar ze beiden dezelfde studie volgden. Ze kwamem er toen achter dat ze dezelfde passie voor muziek deelden. Progression kwam als snel tot leven wanneer zij hun diepere sound, zoals ze het zelf graag noemen, gingen ontwikkelen; met opzwepende baslijnen en sterke melodieën.

Black Hole Recordings gaf Progression de kans en tijd om te werken aan hun artiestenalbum, genaamd ‘Different Day, Different Light. Op dit album staan een versie van hun voorafgaande hit ‘Technophobia' die ook schitterde op Tiësto's ‘In Search Of Sunrise' deel 6. De beste support die je als beginnend act kunt krijgen en het is gelijk goed om te noemen dat dit hun derde release was die werd gebruikt voor de ‘In Search Of Sunrise' serie.

‘Stranger' is de tweede single afkomstig van ‘Different Day, Different Light' en bevat de vocalen van Engelse zangeres Red en is onlangs uitgekomen op Black Hole Recordings. ‘Stranger' werd al snel door een belangrijk deel van de bekende dj's over de hele wereld opgepakt. Warme en vooral diepe beats gecombineerd met Red's vocalen maken dit de ultieme progressive productie.

Natuurlijk bevat het album meer sterke tracks waar we zeker nog veel van zullen horen. Ruim anderhalf jaar is er hard gewerkt aan deze dubbel cd en het resultaat mag er wezen. De mannen hebben zich vooral laten inspireren door hun optredens in London, Amsterdam, Glasgow, Dublin, Tienen, Athena en Kalithea tijdens de ‘In Search Of Sunrise' tour van Tiësto.

Deze unieke ervaring heeft zeer sterk bijgedragen aan de sound waar Progression met dit album voor staat. De samenwerking met  Manon Polare, Nefesz, Koosje Volkers en met de eerder genoemde Red resulteert in een volwassen tijdloze productie.

‘Different Day, Different Light' is een must voor de progressive liefhebber en word uitgebracht op Black Hole Recordings in juni 2007.


Track List:

 

Disc 1:

1.       Beneath The Surface (featuring Manon Polare)
2.       Echoes
3.       Go The Distance (featuring Koosje Volkers)
4.       Loving Memories (Album Dub Mix)
5.       Golden Gate
6.       The Others
7.       The Way Things Move (featuring Nefesz)
8.       Freq'd
9.       Technophobia
10.    16

 

Disc 2:

1.       Bell Shock
2.       Stranger (featuring Red)
3.       Unreal
4.       Electric Emotions
5.       Treble
6.       Hit & Run
7.       Different Day, Different Light
8.       Wirewood
9.       Square Sky
10.    10. Overtone

 

Meer Informatie:
http://www.thesoundofprogression.com/
http://www.blackholerecordings.com/artist/progression
http://www.myspace.com/thesoundofprogression

Voor boekingen: http://www.globaltwistmusic.com/

General Info:

Artist: Progression
Title: ‘Different Day, Different Light'
Catalog Number: Black Hole CD 44
Format: CD
Barcode: 871519704428
Release Datum: Juni 2007

Share/Save/Bookmark