Home Nieuws Releases FFWD Heineken Dance Parade – The Official Album
FFWD Heineken Dance Parade – The Official Album

Mixed by DJ DazzleOp maandag 1 augustus aanstaande vindt de release plaats van FFWD Heineken Dance Parade – The Official Album. Deze speciale CD, die wordt uitgebracht ter gelegenheid van de aanstaande tiende editie van de FFWD Heineken Dance Parade, is gecompileerd en gemixt door Dazzle.

 

 

Over de CD

'FFWD Heineken Dance Parade – The Official Album' is de tweede release van Mostly Recordings, het label dat in samenwerking met Dazzle is opgericht. Het is een enkelcd die de typische sound van Dazzle weerspiegelt en eveneens het gevoel van de Fast Forward Dance Parade van begin tot eind weergeeft. Dazzle is voor deze compilatie gevraagd vanwege de sterke groei die hij als dj en producer heeft doorgemaakt in de afgelopen twee jaar. De release staat garant voor een mix van melodieuze en vocale trance, techtrance en techno-invloeden. Op de subliem gemixte CD staan tracks van artiesten als Blank & Jones, Sied van Riel, Ross James en Fractal Structure en remixen van ondermeer Marco V, Niklas Harding en Dazzle zelf. Ook bevat de CD twee nieuwe tracks van Dazzle.

 

Over de FFWD Heineken Dance Parade 2006

Zaterdag 12 augustus aanstaande vindt de FFWD Heineken Dance Parade voor de tiende keer plaats in Rotterdam. De FFWD Dance Parade is met veertig deelnemende wagens de grootste parade van Europa. Tussen deze deelnemers bevinden zich toonaangevende clubs, DJ’s, party-organisatoren en platenlabels uit binnen en buitenland. Het tienjarige bestaan van het grootste dance event van de Benelux wordt na afloop van de parade groots gevierd met een eindfeest op Katendrecht, waar drie area’s gevuld zijn met nationale en internationale DJ’s. Tijdens de parade rijden er onder andere wagens mee uit Zuid Afrika en Brazilië. Uit België doet Club Industria dit jaar voor het eerst mee en een nieuwe deelnemer uit eigen land is de Amsterdamse club Panama. Party-organisatoren die meerijden zijn ondermeer Loveland en B2S en DJ’s die een eigen wagen hebben zijn ondermeer Armin van Buuren, Michel de Hey , Dazzle en Johan Gielen. De parade rijdt dezelfde route als vorig jaar. Het startpunt is de Mathenesserlaan in het centrum van Rotterdam, waar alle wagens tussen 11.00 en 12.00 uur voor een warming up staan opgesteld. Om twaalf uur gaat de eerste wagen rijden over de Nieuwe Binnenweg om bij het Eendrachtsplein linksaf de Mauritsweg op te gaan. Vervolgens rijdt de stoet langs het Schouwburgplein, door de Karel-doormanstraat en over het Weena. Daarna gaat de karavaan via de Coolsingel en de Schiedamsedijk over de Erasmusbrug en rijdt via de Posthumalaan tot aan het eindpunt bij de Brede Hilledijk. Dit is vlakbij het FFWD Festival waar vanaf 16.00 uur het feest voor 25.000 partypeople begint. 

 

Over Dazzle

Dazzle is met zijn sets gemiddeld twee tot drie keer per week te horen door heel Nederland en daarbuiten. Sinds 1994 is hij als dj te vinden in de clubs, net als Tiesto gestart in de Spock en sindsdien actief in binnen- en buitenland. Zijn draaistijl is een combinatie van techhouse, techtrance en trance, altijd voorzien van een energieke drive die woordelijk moeilijk te omschrijven valt, maar op de dansvloer perfect tot zijn recht komt. Na eerder een zestal mixcompilaties uitgebracht te hebben op Black Hole Recordings, het label van Tiësto, heeft hij in december 2005 de CD Forward gereleased op zijn eigen label Mostly Recordings. Met de release van FFWD Heineken Dance Parade – The Official Album zet hij wederom een duidelijk stap voorwaarts. 

Meer informatie over de release van FFWD Heineken Dance Parade – The Official Album, over Dazzle en over de FFWD Heineken Dance Parade is respectievelijk te vinden op http://www.mostlyrecordings.com, http://www.djdazzle.com en http://www.ffwdheinekendanceparade.nl.

 

 

 

 

 

 

 

Share/Save/Bookmark