Home Nieuws Releases Bob Moog tribute CD
Bob Moog tribute CD

ImageElectronische muziek zou niet zijn wat het is vandaag de dag, als Bob Moog er niet zou zijn geweest. Zijn levenslange incestueze liefdesrelatie met de synthesizer heeft zeer veel mensen in de wereld in vele verschillende manieren geinspireerd.  Hierdoor was het een natuurlijke keuze om een eerbetoon album aan hem te wijden.  Het was tevens een logische stap om alle inkomsten van dit project te schenken aan het Dystopia project, waarin op vele manieren Robert Moog’s levenslange werk en dromen doorleven.

 

THE BOB MOOG TRIBUTE CD
Immaculate Conceptualists Productions en Crème Organization hebben hun krachten gebundeld om deze Bob Moog tribute compilatie CD tot stand te brengen, met muziek door een aantal van de meeste innovatieve en spannende artiesten uit de electronische muziek.  Alle artiesten hebben exclusieve nummers gemaakt speciaal voor deze compilatie, en zijn allen geinspireerd door Bob Moog en zijn werk. Ieder heeft Bob Moog op een eigen nanier geinterpreteerd, en dat is evident voor de breedte van stijlen van deze compilatie. 

De artiesten:
Hakan Lidbo (Sweden) - Bobs Knobs
Cosmic Force vs Catscan (Netherlands) - Moog Memoires
DMX Crew (UK) - Yellow Taxi
Sendex (Netherlands) - Untitled
Luke Eargoggle (Sweden)- Mind of a Moog
XXArt/VeXaTioN (USA) - Minutes and Seconds
Legowelt vs Orgue Electronique (Netherlands) - Apalachian Moog
Ra-X (Netherlands) - The Machine
Bangkok Impact (Finland) - Taming the Taurus
Beta Evers (Germany) - Real Touch
Hieroglyphic Being (USA) - Altar
David Kristian (Canada) - Tremen 29
Rude 66 (Netherlands) - Undercover
K1 (USA) - Just Dont Understand
Lowfish (Canada) - Membrane Buttons
Urban Tribe (USA) - Synthesis
Alexander Robotnick (Italy) - Rationality
Terry Toner (Netherlands) - You're My B-Boy
Ectomorph (USA) – Walter Became Wendy
Rob Hordijk (Netherlands) – Linernotes
Godspill (Netherlands) - Artwork
 
HET DYSTOPIA PROJECT
Deze CD is een benefiet release. Alle inkomsten zullen worden geschonken aan de creatie van een nieuwe, permanente, thuisbasis voor de Nederlandse west-coast scene.

DE ZOEKTOCHT NAAR EEN LOKATIE IS BEGONNEN…..
~DYSTOPIA  - de thuisbasis van het Haagse Bunker Records, Motorwolf, Crème Organization en vele andere groepen en labels, zal spoedig (eind 2006) stoppen een uitlaadklep te zijn voor de underground rock en electronische scene van Den Haag. Maar een nieuwe en verbeterde lokatie is in de maak:  hopelijk klaar binnen een jaar en met veel meer mogelijkheden dan Dystopia ooit heeft kunnen wensen. In een centraal gelegen industriele buurt (dichtbij de 2 centrale stations van de stad), waar bijna alle gebouwen leeg staan  (geen buren  = geen geluidslimiet!) en waar het nog zeker 10 tot 15 jaar duurt voordat de gemeenteraad begint met ‘opschonen’, is de zoektocht begonnen. Er zijn momenteel verschillende onderhandelingen aan de gang tussen invloedrijke stichtingen voor kunst evenementen en bepaalde debonaire partijen in de stadsraad, om de creatie van een low-profile en internationaal georienteerd centrum voor de underground music scene te realizeren.
Het zal een accomodatie zijn voor platenmaatschappijen, grafisch ontwerpers, oefenruimtes voor bands, werkplekken voor artiesten, opnamestudio’s, concerten, feesten, video/film/multimedia producties, installaties en nog veel meer functies: een kleine vrijstaat in deze overgeregulierde maatschappij, waar veel verschillende disciplines en verschillende mensen uit alle hoeken van de wereld met elkaar kunnen werken, en daardoor elkaar kunnen inspireren en stimuleren. 

Dit zal niet alleen ten goede komen aan de Haagse electronische underground, maar voor de hele nederlandse westkust electro scene in z’n totaliteit, en zal makkelijk bereikbaar zijn voor andere steden in West Nederland.  Voor dit alles is een beetje geld nodig om te investeren in een nieuwe infrastructuur en daardoor is er een benefiet cd release gepland, waar alle artiesen, labels en distributeuren die hier mee te maken hebben vrijwillig meehelpen om dit project te realizeren, zodat in de nabije toekomst de hele electronische gemeenschap naar een hoger plan wordt getilt….
 
De Compilatie zal worden gedistributeerd door Clone Records,  cataloge Crème CD-04.    
De Bob Moog tribute compilatie zal officieel uitgebracht worden op 1 november 2006, maar alle bezoekers van de opening event van de Amsterdam Dance Event zullen een voorproefje krijgen op Woensdag 18 October 2006 gedurende de Bob Moog Tribute CD release party.

Share/Save/Bookmark