Home Nieuws Releases Real El Canario - 'El Barrio'
Real El Canario - 'El Barrio'

Image“U Rock” en het debuutalbum zijn Real`s antwoord op wat er allemaal binnen de Latin Industry speelt. Hiermee laat Real zien dat Latin meer is dan reggaeton alleen. De single is echter maar een warming up voor het echte werk: Real`s debuut LP. Real is al door meerdere Spaanse labels gevraagd en dit jaar nog wordt de LP in Spanje uitgebracht. DJ Real gaat dus ook internationaal zijn grenzen verleggen. De LP staat in het teken van creativiteit, vernieuwing en is, in Real`s woorden, “opnieuw baanbrekend”.

Wie in 1985 op Tenerife was en daar de 11-jarige Ezequiel Val Real zag breakdancen, dacht waarschijnlijk niet: “Deze jongen wordt één van de toonaangevende club DJ`s van Nederland”. Toch is het zo gelopen. Na een succesvolle carrière als DJ op Tenerife waar hij een heuse revival van de Hip-Hop bewerkstelligde, vertrok hij in 1991 naar Amsterdam en zette daar zijn stempel. Ezequiel, beter bekend als Real `el Canario`, heeft hier zijn naam als DJ definitief gevestigd en is niet meer weg te denken uit de Nederlandse clubscene. Of het nu Paradiso, Nighttown, Off Corso of Now & Now is. Real trekt volle zalen. Ook op Dance Valley en Mystery Land heeft hij zijn sporen al ruimschoots verdiend. Het geheim van zijn succes? Zijn eigenzinnige manier van mixen waarmee hij moeiteloos verschillende muziekgenres in elkaar laat overlopen en de manier waarop hij speelt met stijlen als Merengue, Salsa, Disco, Hip-Hop, R&B en Reggae. Geen wonder dat Real favoriet is bij een zeer uiteenlopend publiek. Real geldt als één van de meest invloedrijke DJ`s van de afgelopen jaren omdat hij de hokjesgeest binnen de club scene heeft opengebroken. Werd er op houseavonden altijd alleen house gedraaid, en hiphop alleen op de hip-hop parties, Real maakte daar korte metten mee. Zijn grote verdienste is dat hij voor een kruisbestuiving tussen de stijlen heeft gezorgd. Real trapte de deuren open, bracht verschillende stijlen bijeen en maakte deze nieuwe scene toegankelijker, diverser en meer open minded dan de verstarde afzonderlijke scenes. Zoals Real het zelf zegt: “I brought back the essence of hip hop to the club scene”.

Maar wie denkt dat Real alleen maar platen draait, vergist zich. De Godfather van de Eclectic heeft weer een nieuwe weg ingeslagen. Real heeft iedereen verrast met de release van zijn debuutsingle “U Rock”. De single, die in samenwerking met productiepartner Eddy Mendez bij EMI en bij zijn eigen label Gofio Records uitkomt, is een regelrechte banger: een strip down beat met latin mambo en een jaren `80 electro sequence met pittige lyrics. Zoals we mogen verwachten, voert Real`s Latin achtergrond weer de boventoon: composities gebaseerd op klassieke stijlen als Merengue, Boogaloo, Son, Mambo, Salsa en Funk. Real demonstreert ook hier zijn vermogen om te innoveren. Anders dan de meeste Hip-Hop artiesten combineert hij elektronica met akoestische instrumenten. Het merendeel van de instrumentele stukken op zijn nieuwe album is dan ook door muzikanten gemaakt. De songs op zijn debuutalbum zijn net als zijn optredens: divers, creatief en origineel.

Met “U Rock” bewijst Real niet alleen een DJ te zijn, maar ook componist, producer, schrijver en performer. Neem de videoclip. Ook hier toont Real zich een allround professional. De clip, die op The Box (code 675) te zien is, heeft hij namelijk onder zijn eigen label uitgebracht waardoor hij het hele project zelf moest coördineren, maar het resultaat is er ook helemaal naar. De video is opgenomen op Tenerife in samenwerking met director Eddy Cardellach.

“U Rock” en het debuutalbum zijn Real`s antwoord op wat er allemaal binnen de Latin Industry speelt. Hiermee laat Real zien dat Latin meer is dan reggaeton alleen. De single is echter maar een warming up voor het echte werk: Real`s debuut LP. Real is al door meerdere Spaanse labels gevraagd en dit jaar nog wordt de LP in Spanje uitgebracht. DJ Real gaat dus ook internationaal zijn grenzen verleggen. De LP staat in het teken van creativiteit, vernieuwing en is, in Real`s woorden, “opnieuw baanbrekend”.

Maar voor het zover is, komt in oktober een mixcompilatie uit van “El Barrio”, Real`s maandelijkse party in Thalia Lounge Rotterdam. De CD, die door EMI wordt uitgebracht, is een verzameling van de Eclectic sounds die Real draait. Op de compilatie CD staat onder meer de track waarin Real zangeres Jasmine Tusjadia uitnodigt om de Whitney Houston classic “Love will save the day” te zingen. En dit is slechts één van de verrassingen die Real voor de luisteraar in petto heeft.

Een debuutsingle die al in de schappen ligt, een mix compilatie volgt deze maand en een debuut LP in november. Real el Canario laat er geen gras over groeien. In een moordend tempo blijft deze vernieuwer zijn publiek verrassen en bestoken met ‘bangers’.

Dat is precies wat we van Real `el Canario` verwachten!

 

Voor meer informatie over Real el Canario: www.realelcanario.net / www.elbarrio.nl
PR Real el Canario: www.famous-agency.nl / Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
Platenmaatschappij Real el Canario: www.emimusic.nl / Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
Boekingen en management Real el Canario: www.powdeejays.comDit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Share/Save/Bookmark