Home Nieuws Releases Housequake by Roog & Erick E
Housequake by Roog & Erick E

ImageHet is de grote clubsensatie van dit moment. Housequake - het muzikale samenwerkingsverband van Roog & Erick E, dat clubland op zijn grondvesten doet trillen. Een ware housebeving, met steevast dezelfde gevolgen: uitverkochte zalen, lange rijen voor de deur en een dampende clubsfeer. En dat alles dankzij die twee toppers achter de draaitafels, die met hun aanstekelijke enthousiasme overal het dak er van af draaien. Voor iedereen die het Housequake gevoel nog niet heeft meegemaakt en iedereen die er niet genoeg van kan krijgen is er nu de cd met als bonus een dope dvd.  

Je zou het misschien niet verwachten van twee dj’s die ieder al zo lang meegaan, maar elke keer dat ze samen draaien, staan ze te knallen als een stel jonge honden. In veel opzichten zijn ze elkaars tegenpolen, de altijd enthousiaste party-dj Erick E en de serieuze muziekfanaat Roog. Maar achter de draaitafels vormen ze een hecht team, dat elkaar inspireert en omhoog duwt. Het is een dynamisch, muzikaal steekspel, zoals ze elkaar met vette tracks bestoken, de ander proberen af te troeven door onverwacht de diepte in gaan of de ingezette groove juist in overdrive brengen.

En dat is precies ook wat ze op de allereerste Housequake cd ten gehore brengen; 14 killer club tracks, hoogstpersoonlijk samengesteld en gemixed door de twee big boyz in the business. Twee halen één betalen! Want dat is nog niet alles. Naast de Housequake cd komt er ook een dvd uit. Met daarop hoogtepunten uit het afgelopen jaar: een kijkje achter de schermen, live footage uit de clubs, zomerse festivaltaferelen, interviews met Roog & Erick en nog veel meer. Zowel de cd als dvd verschijnen op het label van Hardsoul Pressings. De schijfjes zijn vanaf 9 oktober 4 weken lang exclusief te koop bij de KPN 576 Stores in Amsterdam en Den Haag en vanaf begin november via alle reguliere kanalen te verkrijgen.

 

Boyz just wanna have fun

Samen draaien Roog & Erick E al een aantal jaren, vanaf de legendarische Club Risk-feesten in de Amsterdamse More aan het begin van de nieuwe eeuw. Niet lang daarna volgden de al even legendarische feesten op de Loveboat, waar het duo opnieuw housegeschiedenis schreef. Nu is hun samenwerking dan beklonken in een naam, die het project op het lijf is geschreven.

Housequake had ook geen beter moment kunnen kiezen om zichzelf te lanceren. House is op dit moment populairder dan ooit in ons land en heeft een compleet nieuwe dance generatie voor zich weten te winnen. Als pioniers van het genre, speelden zowel Roog als Erick E een sleutelrol bij de huidige opleving. Bovendien hebben ze beiden een uiterst succesvolle eigen carrière weten op te bouwen. Zo staan ze ieder zo’n 25 keer per maand achter de draaitafels, met vaak meer dan een boeking op dezelfde avond.

Waarom dan ook nog eens samen draaien? ‘For the fun of it’, aldus Erick E. ‘Housequake begon als een lolletje’, vult Roog aan, ‘maar het is een beetje uit de klauwen gelopen...’ Erick: ‘Roog stond een keer na mij geprogrammeerd op een strandfeest. Toen hij in de dj booth arriveerde, stelde ik voor om eerst nog wat samen te doen - back to back. En meteen brak de pleuris uit. We hadden echt lol. En het publiek vond het geweldig.’ Roog: ‘Ons enthousiasme slaat over op het publiek, lijkt het wel. Overal waar we komen is het gekkenhuis.’ Erick: ‘We draaien ieder best wel veel in de maand. En dan moeten dit soort nachten er ook tussen zitten. Een paar uur lol schoppen met zijn tweeën.’

 

www.housequake.nl 


 

  {mos_ri}
Share/Save/Bookmark