Home Nieuws Releases Zoo Brazil presenteert nieuw artiesten album “Any Moment Now”
Zoo Brazil presenteert nieuw artiesten album “Any Moment Now”
magik_muzik

De met een Grammy en BRIT Award genomineerde artiest Zoo Brazil, ook bekend als John Andersson, heeft een dikke 160 singles en 8 albums onder diverse alter ego’s op zijn naam staan. In de loop van zijn carrière heeft John hard gewerkt aan zijn reputatie van een van de meest innovatieve en gerespecteerde producers en DJ’s. Als de opvolger van zijn vorige langspeler "Please Don't Panic" en de mixcompilatie "Songs For Clubs” van afgelopen jaar, presenteert Zoo Brazil nu zijn gloednieuwe artiestenalbum getiteld "Any Moment Now".

John heeft al heel wat succes geboekt als producer en songwriter met Kylie Minogue’s hit “The One” dat op haar album “X” uit 2007 verscheen. Zoo Brazil’s eigen album uit 2010, “Please Don’t Panic”, werd zeer goed ontvangen en leverde hitsingles op als “You Can Have It All” en “There Is Hope”; de laatste werd opgepikt door L’Oréal en Dermablend voor hun “Go Beyond The Cover” commercial die op Youtube meteen een hit werd, inmiddels al meer dan 26 miljoen keer bekeken is en is voorgedragen voor diverse awards. Naast producties voor HBO series als “Nip/Tuck”, MTV en talloze andere stations, was 2012 ook het jaar waarin Zoo Brazil werd gevraagd om voor de Olympische Spelen van London drie composities aan te leveren voor de openingsceremonie. Verder leverde hij remixes af voor artiesten als Lana Del Rey, Moby, Fatboy Slim, Rex The Dog, James Holden, Pleasurekraft, Sebastien Leger, John Dahlback, Green Velvet, Human League en vele, vele anderen.

Zoo Brazil heeft in de afgelopen jaren als een veelgevraagd DJ in gevestigde clubs als Ministry of Sound, Space en Pacha gedraaid en stond op alle grote festivals in Australië, Europa, de USA en Latijns Amerika. Al deze reizen gaven John de inspiratie en motivatie om aan een nieuw album te beginnen. Wat echter wel erg belangrijk was voor John, was dat hij met een tracklist wilde komen die de release van begin tot eind interessant zou houden.
Gevraagd naar het album “Any Moment Now” zegt John: “Op dit album werk ik alleen met vintage apparatuur en klassieke analoge synths die ik niet programmeerde, maar live bespeel. Het geeft de structuur van alle songs een warme, menselijke ondertoon. En het is natuurlijk een electronic dance album, maar ik wilde hoe dan ook vermijden dat ik zou verzanden in big room melodietjes en -vocalen.  Mijn doel was om van “Any Moment Now” een tijdloos werk te maken. Ik hoop dat over vijf, tien of zelfs vijftien jaar de muziek nog steeds even fris, origineel en dansbaar is als nu; net als bij oudere albums waar ik zelf ook nog steeds naar luister. Dan gaat het om muziek die blijft verbazen en inspireren, tot op de dag van vandaag. Een goed nummer is een goed nummer en de toekomst zal het uitwijzen.”

Net als op Zoo Brazil’s voorgaande album wist John diverse samenwerkingsverbanden met andere artiesten veilig te stellen. Op het openingsnummer “Give Myself” horen we Ursula Rucker, bekend van haar singles met Louie Vega, King Britt en Sander Kleinenberg. Zanger Rasmus Kellerman, die ook meewerkt op “There Is Hope”, is weer van de partij op “The Dark End”, terwijl vocalist Philip (van de band The Mary Onettes) zijn stem leent voor “Glass”, “Heart’s A Legend”, “Just A Breath Away”, “Shout” en “For Good”. Daarnaast komen we de Amerikaanse house legende Roland Clark tegen op de clubtrack “The Message”.
“Any Moment Now” van Zoo Brazil is een topalbum geworden met een lekkere flow en een perfect afgewogen tracklist. Typisch voorbeeld van sterk geproduceerde electronic dance music die elke liefhebber van dit genre moet aanspreken.

Tracklist:
01. Give Myself (featuring Ursula Rucker)
02. Glass (featuring Philip)
03. Ahh
04. Heart’s A Legend (featuring Philip)
05. The Message (featuring Roland Clark)
06. Two
07. Just A Breath Away (featuring Philip)
08. The Dark End (featuring Rasmus Kellerman)
09. Shout (featuring Philip)
10. Sweat
11. For Good (featuring Philip)Share/Save/Bookmark