Home Nieuws Releases Richard Durand presenteert "Versus The World" The Album
Richard Durand presenteert "Versus The World" The Album

Magik_Muzik_CD_26_800

Met 14 maanden, 15 producties, 5 continenten, een tot de verbeelding sprekend concept en een ‘wedstrijd die dromen kan verwezenlijken’ op de teller is het duidelijk dat “Versus The World” een ware ‘producer odyssee’ is geworden. Voor dit project produceerde de internationaal vooraanstaande musicus Richard Durand tracks in alle uithoeken van de wereld en werkte hij met lokale EDM helden als Paul Oakenfold, Bobina, tyDi, Heatbeat en Protoculture.

 

In de startblokken om de aarde te omcirkelen met de snelheid van het geluid begint “Versus The World” de expeditie met een salvo van Durand’s solo materiaal. “Chopstick” en “Sequence”, helemaal in de karakteristieke techy stijl van Richard, zetten beide direct de nodige adrenalineshots met pakkende beats, snelvuurpercussie en de bekende stormachtige Durand riffs. Op “Stand Again” horen we Leah’s prachtige vocalen als een breekbare laag over een licht overstuurde big room productie. Het daarop volgende “Trancefusion”, wat ook het thema vormde van het gelijknamige evenement in Praag, is dan weer een typische ‘peak time’ track die als een trance-vuurbal richting de dansvloer schiet.
 
Waar zou een superheld trouwens zonder een sidekick zijn? Op ieder continent dat Richard aandeed, zocht en vond hij nieuw producertalent om aan de wereld te introduceren. Tijdens de vijf breed gepubliceerde regionale wedstrijden namen ‘studio groentjes’ de uitdaging aan om zo hun kans om te stralen te pakken. Samen met Richard werkte Huge Euge aan het synth-overladen, euforische “Signs”, bouwden The Progressive Brothers het melodische “Vega” en zorgde Stefan Viljoen voor het roffelende en clubby “Free Fall”.
 

“Dit jaar ging het erom de EDM helden van morgen te vinden”, zegt Richard. “In de regionale competities en de ‘mix een disc voor In Search Of Sunrise 10’ actie denk dat we nieuwe, echte talenten hebben gevonden. Ik hoop dat ze een mooie EDM carrière tegemoet gaan; de tijd zal het leren!”
 

En wat is er beter dan één superheld? Twee superhelden bij elkaar natuurlijk. Voordat hij aan z’n “Versus The World” missie begon, stelde Richard een elftal van collega-EDM toppers samen om te helpen dansgerechtigheid naar de dansvloer te brengen. “Versus The World” knalt namelijk lekker door met het  pompende “Loose Unit” en aanstekelijke “Crashed” (respectievelijk geproduceerd met de Australische tyDi en levende legende Paul Oakenfold) en blijft met “Pleasure” en “Devils Inside” (gemaakt met DJ Mag nieuweling Protoculture en Heatbeat) en “Last Train To Moscow” (met Bobina) de temperatuur van de muziek op standje vulkanisch staan.
 

“Tijdens mijn wereldtournees ontmoet ik voortdurend nieuwe DJ/producers en altijd gaan de gesprekken over samenwerken. “Richard Durand Versus The World” is waar het praten ophield en de muziek begon en het is natuurlijk te gek dat ik met m’n favorieten kon werken in hun eigen studio’s. Het resultaat is een tracklist die, muzikaal gezien, richtingen inslaat waar ik zelf misschien niet aan gedacht zou hebben. Voor een producer is het gewoon geweldig om zoiets te realiseren.”
 

“Richard Durand Versus The World” is een van de meest gedurfde en interessante langspelers die ooit in EDM is gelanceerd. Geen ‘album met een paar leuke tracks’, maar een vooruitziend concept dat zijn gelijke niet kent.  
 

Tracklist:
 

01. In Control (Intro)
02. Take Your Time (featuring Denis Sender)
03. Crashed (with Paul Oakenfold)
04. Stand Again (featuring Leah)
05. Free Fall (featuring Stefan Viljoen)
06. Loose Unit (with tyDi)
07. Pleasure (with Protoculture)
08. Zoom
09. Sequence
10. Last Train To Moscow (with Bobina)
11. Devils Inside (with Heatbeat)
12. Trancefusion
13. Veda (featuring Progressive Brothers)
14. Chopstick
15. Signs (featuring Huge Euge)

Dankzij grensoverschrijdende, regionale “Richard Durand Versus The World” wedstrijden, heeft Richard een nieuwe klasse van producers naar voren kunnen schuiven en leverde hij zo de ene sensationele prof/amateur co-productie na de andere af. De wereldwijde onderneming is nu samengebracht op een gloednieuw, uniek album: “Versus The World”!
 

 

 

 

Share/Save/Bookmark