Home Nieuws Releases Distant Fragment presenteert debuutalbum “Passage To Wonders”
Distant Fragment presenteert debuutalbum “Passage To Wonders”
distant
Distant Fragment, actief sinds 2005 en met een indrukwekkende lijst singles en EP’s op z’n discografie, heeft de afgelopen periode gewerkt aan een zorgvuldig geproduceerd artiesten album als de volgende logische stap in z’n carrière. De eerste demo’s van de release werden opgepikt door Black Hole Recordings dat nu met trots Distant Fragment’s debuutalbum “Passage To Wonders” presenteert.

De Griekse DJ/Producer Distant Fragment, voor vrienden en familie bekend als Nick Tsitlakidis, luisterde aanvankelijk naar bands als The Prodigy en merkte naar mate de tijd vorderde dat hij steeds meer interesse kreeg voor het creëren van soundscapes met computers en synthesizers in house muziek. Al op de jonge leeftijd van 15 jaar zette hij z’n eerste stappen op gebied van productie, flink beïnvloed door Sasha’s bejubelde album "Airdrawndagger" en de beroemde Global Underground mixcompilaties. In 2005 stuurde hij z’n eerste demo’s uit en niet lang daarna vonden z’n tracks de weg naar het grote publiek. Nick's "Utopia" EP zette z’n naam definitief op de kaart en nagenoeg iedere single die daarna uitkwam kreeg de support van artiesten als Sultan, John Digweed, Tiësto en Markus Schulz.

Met de release van z’n eigen debuutalbum "Passage To Wonders", volgt Distant Fragment in de voetstappen van de namen die hij zelf aanbad als beginnend producer. Het 14 tracks tellende album "Passage To Wonders" is als een trip door de gedachten van een jonge producer en brengt een aantrekkelijk gevarieerde selectie van trance, progressive en chill out nummers. De twee vocale nummers op het album zijn opgenomen met Nick’s collega en vriend Theofilos Karsanidis. Beginnend met het mystieke intro "Alchemy" bewegen we naar het ontspannen "Another Dawn" en legt Distant Fragment het fundament voor de meer trance/progressive dance tracks met "Born Above The Sky". Door een aangename afwisseling van up- en downtempo albumtracks weet Distant Fragment een album af te leveren dat van begin tot einde onderhoudend blijft en uiteindelijk er simpelweg om vraagt om diverse malen opnieuw afgespeeld te worden als een ontdekkingsreis, lees: "Passage To Wonders".

Tracklist:
01. Alchemy
02. Another Dawn
03. Born Above The Sky
04. Backyard Ghosts
05. Every Second Flash
06. Clarity
07. Motion Stopper
08. Haunted
09. No Hopes (featuring Vicky & Foulo)
10. Underwater Duck
11. Clockwise
12. Burn All Particles
13. Sunny Contemplation (featuring Foulo)
14. Escape Routes

Share/Save/Bookmark