Home Nieuws Releases Sander van Doorn - Supernaturalistic
Sander van Doorn - Supernaturalistic
ImageDj/producer Sander van Doorn, op nummer 15 in de internationale dj top 100 lijst, brengt op het platenlabel Spinnin' Records zijn allereerste artiestenalbum uit. Van begin tot eind levert 'Supernaturalistic' een zinnenprikkelende reis door eigen werk waarmee Sander van Doorn laat zien dat hij de kunst van de albumproductie verstaat. De diversiteit van dit album spreekt een breed publiek aan. Volgens collega-dj's als Tiësto, Armin van Buuren, Carl Cox en Steve Angelo, behoort hij tot de absolute wereldtop.

IJzersterk debuutalbum Sander van Doorn: ‘Supernaturalistic'

 

Dj/producer Sander van Doorn, op nummer 15 in de internationale dj top 100 lijst, brengt op het platenlabel Spinnin' Records zijn allereerste artiestenalbum uit. De officiële releasedatum is maandag 3 maart 2008. Het album komt tevens uit in o.a. de USA, Canada, Australië, Mexico, Brazilië, Argentinië, UK, Ierland, Duitsland en Rusland. Naast de internationale hitsingles ‘Riff', ‘Grasshopper' en ‘By Any Demand' zijn er veel nieuwe, intrigerende tracks te beluisteren. Van begin tot eind levert 'Supernaturalistic' een zinnenprikkelende reis door eigen werk waarmee Sander van Doorn laat zien dat hij de kunst van de albumproductie verstaat. De diversiteit van dit album spreekt een breed publiek aan. Volgens collega-dj's als Tiësto, Armin van Buuren, Carl Cox en Steve Angelo, behoort hij tot de absolute wereldtop.

 

Supernaturalistic

‘Supernaturalistic' bestaat uit 12 tracks; elk van deze tracks vertelt zijn eigen verhaal. De hits ‘Riff', ‘Grasshopper' en ‘By Any Demand' zijn uiteraard bij de selectie inbegrepen. ‘Look Inside Your Head' is de perfecte openingsplaat. Deze introtrack vormt een melodieus voorproefje op dat wat verder komen gaat. De sublieme composities ‘Pura Vida', ‘Apple' en in het bijzonder ‘Sushi' brengen de minimal fans tussen de muziekliefhebbers wat zij nodig hebben. ‘Lobby' geeft uiting aan de veelzijdige natuur van Sander, hoe alternatief hij kan zijn; de sound van deze track kan omschreven worden als ‘Massive Attack meets van Doorn'. Dan is er ‘The Bass', Sander zijn nieuwe single, een typische Sander van Doorn "floorfiller". Een andere piek biedt ‘Dozer', dat een drijvende, pulserende technosound brengt. ‘Outrospective' is de afsluiter waarmee Van Doorn de opgebouwde energie los laat en eindigt op een kalm en puur niveau. Sander laat met dit slot zo veel spanning hangen dat hij de vraag oproept of dit werkelijk het einde van het album is. Dat is het niet! Als bonus is ‘Sia - The Girl You Lost To Cocaine' in de Sander van Doorn Remix toegevoegd. Deze plaat wordt momenteel door de wereldwijde dj-elite gedraaid.

 

Door het hele album heen blijft de samenstelling prikkelend. Samenvattend is ‘Supernaturalistic' een goed doordachte en originele selectie muziek van een van ‘s werelds heetste producers van dit moment. De schijf overtuigt en laat de luisteraar tot het einde verlangen naar meer. Vanaf zaterdag 1 maart ligt de cd in de winkels en is hij te downloaden via verschillende online muziekportals.

 

Sander van Doorn

Sander van Doorn leerde zichzelf mixen. De afgelopen vier jaar maakte zijn carrière een stormachtige groei door. Het succes begon in de UK, waar hij werd uitverkozen om een Essential Mix voor BBC Radio1 te maken. Daarna pas werd hij gevraagd om te draaien op de grote Nederlandse dance events (zoals Dance Valley en Trance Energy). Tot een jaar geleden opereerde hij tevens onder de aliassen Sandler, Sam Sharp, Filterfunk en Purple Haze. In 2006 debuteerde Sander van Doorn op nummer 32 in de prestigieuze DJ Mag Top 100 lijst. In een jaar tijd klom hij 17 plekken op de lijst; in 2007 stootte hij door naar de 15e positie in deze internationale dj rangorde. Nieuwe Revu tipte hem als Dance Talent 2008. Voor meer informatie zie: www.sandervandoorn.com.

 

TRACKLISTING ‘Supernaturalistic' - Sander van Doorn

01. Look Inside Your Head
02. Riff
03. By Any Demand (featuring MC Pryme)
04. 15
05. Pura Vida
06. Sushi
07. The Bass
08. Lobby
09. Apple
10. Grasshopper
11. Dozer
12. Outrospective
Bonus Track: Sia - The Girl You Lost To Cocaine (Sander van Doorn Remix)

 

 

Share/Save/Bookmark