Home Nieuws Releases Nobody Beats The Drum - Beats Work
Nobody Beats The Drum - Beats Work
ImageVijf jaar geleden ramde Nobody Beats The Drum als een meteoriet onze aardkloot. Toen, in 2003, won het trio de Grote Prijs van Nederland in categorie dance/producers. De jury zei toen al: ‘Gevarieerd, meest overtuigend, meeste potentie, veelzijdig, gedurfd, goede styling, heel creatief en een hele goede interactie met de VJ.' Nu het rookgordijn is opgetrokken - en de plaat ‘Beats Work’ het daglicht ziet - weten we het zeker: Nobody, maar dan ook obody. Beats. The. Drum.

Vijf jaar geleden ramde Nobody Beats The Drum als een meteoriet onze aardkloot. Toen, in 2003, won het trio de Grote Prijs van Nederland in categorie dance/producers. De jury zei toen al: ‘Gevarieerd, meest overtuigend, meeste potentie, veelzijdig, gedurfd, goede styling, heel creatief en een hele goede interactie met de VJ.'


Nu het rookgordijn is opgetrokken - en de plaat ‘Beats Work’ het daglicht ziet - weten we het zeker: Nobody, maar dan ook obody. Beats. The. Drum.

Sinds 2003 knalt de Utrechtse formatie Nobody Beats The Drum (NBTD) met hun muziek, beats en beelden in binnen en buitenland boxen en beeldbuizen op. Een van die optredens was onlangs nog, januari 2008, op het showcasefestival Noorderslag in Groningen. En ja, de mannen lieten zich van hun beste kant zien! 3VOOR12 schreef erover: ‘Schijn een lichie op Nobody Beats The Drum: zet ze in de schijnwerpers, zorg dat iedereen ze ziet. Ze verdienen het!’ Spits en OOR waren ook positief over het Noorderslag optreden. Spits: ‘Noorderslag gaat volledig uit zijn dak op de knallende breakbeats en gierende electronica.’ OOR: ‘Het trio laat het publiek met lekkere breakbeat springen en met lampjes zwaaien. Kom maar op met dat debuutalbum.’ 3VOOR12 liet overigens al eerder weten enthousiast te zijn over NBTD. De internetsite kreeg de promo te horen met daarop een paar voorproefjes van Beats Work en zei daarover: ‘Deze tracks zijn perfect om uit de hoedenplank door het open raam of cabrio de straat in te knallen.’
Ook Kindamuzik.net was er vroeg bij en kreeg in 2006 de EP 1 te horen, die als 12” in beperkte oplage verscheen, waarop onder meer ook het nummer Quit Your Job staat. ‘Een meer dan aardig opwarmertje dus. En nu als de sodemieter dat album afmaken’.
En ja! Daar istie dan, dat album: ‘Beats Work’.


NBTD bestaat uit DJ Sjam Sjamsoedin (26), VJ Rogier van der Zwaag (25) en 26-jarige toetsenist - keyjay - Jori Collignon (ja, dezelfde toetsenist als van C-Mon & Kypski!) Als een vijfjarig kind dat heeft leren lopen en praten beschikt het trio inmiddels over een geheel eigen geluid en uitstraling dat als omschrijving nog het dichtste in de buurt komt van dikke pompende breakbeats ondersteund met freakende schizofrene opwekkende beelden. Gewoon zo hemeltergend vet dat hun eerste plaat onder het fonkelnieuwe 100% Halal-label wordt uitgebracht. Inspiratie voor het album deden Sjam, Rogier en Jori op in Frankrijk. Maar dat is niet hun enige buitenlandervaring. Zo was NBTD al live te zien op het Encompass Festival in Londen, waar ze tussen namen als T.Raumschmiere en Speedy J stond. Ook deed het trio vorig jaar een mini-tour met C-Mon & Kypski door Denemarken.


Vanaf 29 februari ligt ‘Beats Work’ in de winkels. Het album is door de jongens zelf geproduceerd. Eind februari komt ook de bizarre en duistere video van de eerste single Quit Your Job uit. De clip werd geregisseerd door VJ Rogier en mogelijk gemaakt door het TAX-fonds.
Kortom, zet uw wekkers en check die shit!

 

Zie NBTD in een liveoptreden: www.youtube.com/watch?v=mwePHBtphQY&feature=related


Interview met PartyPortal - waar je september hoort of najaar wordt februari en voorjaar bedoelt, ;-)

www.nobodybeatsthedrum.com - www.myspace.com/nobodybeatsthedrum - http://nobodybeatsthedrum.hyves.nl

Share/Save/Bookmark