Home Nieuws Festivals VRIJLAND Festival, spectaculair nieuw bevrijdingsfeest!
VRIJLAND Festival, spectaculair nieuw bevrijdingsfeest!

Vrijland_FestivalAmsterdam Roest en Cartel slaan de handen ineen en presenteren 5 mei een echt bevrijdingsfestival op Amsterdamse bodem, Vrijland Festival. Op het terrein van Roest, gelegen op het Oostenburgereiland, vieren bezoekers gezamenlijk hun vrijheid, omringd door culturele acts en (inter)nationale muziekhelden.

Met Vrijland Festival organiseren Roest en Cartel een echt stadsfestival op bevrijdingsdag. Omgeven door kunst, muziek en een magisch lentegevoel kunnen jonge Amsterdammers hier gezamenlijk hun vrijheid vieren. Reden genoeg om Amsterdam eindelijk het kloppend hart van bevrijdingsdag te mogen noemen! Het industriële Roest terrein, bestaande uit de loods, het café, het stadsstrand aan het water en de kavel, vormt hiervoor het decor en wordt omgetoverd tot een paradijs voor vrije vogels.

Uitgekiende line-up
Voor deze eerste editie zetten Roest en Cartel een uitgekiende line-up neer met zowel Amsterdamse grootheden als internationale helden en live performances. In de Roest loods en op verschillende buitenpodia worden bezoekers getrakteerd op buitenlandse acts van niveau als Portable LIVE, Mike Huckaby en Studio Barnhus (Petter, Axel Boman & Kornél Kovács). Ook lokale artiesten die schwung geven aan deze stad, zoals San Proper en Alex Salvador, zijn aanwezig en verzekeren een muzikale line-up waarin disco, house, techno de boventoon voeren.

Kunstzinnige acts
Uiteraard borrelt het 5 mei ook van de speelse en kunstzinnige acts. Denk aan technorobics, een hoelahoep area, een intieme Vrijheidsmaaltijd op het stadsstrand, kunstenaar Steven de Peven en grote schommels in de zon. Overdose.am organiseert hun befaamde vrijmarkt met kraampjes om bij te watertanden en het DJ team van Backstage (Chicago Social Club) maakt hun opwachting in de Lasergame area (Van Gendthallen) voor een bevrijdingsrave op een ongebruikelijke locatie. 
Vrijland Festival is een van de tien Bevrijdingsfestivals in Amsterdam in 2013.

De voorverkoop gaat 26 februari van start. Vrije vogels scoren hun kaartje vanaf €17 via www.vrijlandfestival.nl.

Share/Save/Bookmark