Home Nieuws Festivals Wooferland; na regen komt zonneschijn!
Wooferland; na regen komt zonneschijn!

wooferlandOp zaterdag 3 september, wanneer alle regen gevallen is en een mooie nazomer aanbreekt, zal Wooferland haar achtste editie beleven. Het enige echte classics festival ter wereld staat al jaren bekend als een ouderwets gezellig feest dat vooral laagdrempelig, gemoedelijk en lekker underground is. Geen nep, glitter, glamour en artiesten met hele vreemde namen, maar echte mensen, oprechte gezelligheid en tijdloze muziek van de pioniers van het eerste uur.

Was het vroeger allemaal beter? Misschien niet beter professioneel gezien, maar juist de belevingen uit je jeugd blijven vaak onovertroffen. Dat betekent overigens niet dat Wooferland persé een ouwe-lullen-feest is. In tegendeel, ook juist nieuwe generaties laten zich beïnvloeden door de eerste house platen en willen weten waar die classics vandaan komen die ook nu nog steeds gedraaid worden. Iets dat tijdloos is wordt niet beïnvloed door trends, hypes en/of modebeelden. Wooferland brengt je weer voor heel even terug naar die tijd, terug naar het oergevoel van house.

Compleet aanbod
Op Wooferland hoor je de beste house, techno en oldschool classics de revue passeren. Vanaf ’88 tot de 00’s, breed geprogrammeerd en voor ieder wat wil(d)s. Dit jaar is er voor het eerst een volledig techno classics area geprogrammeerd met legendarische DJ/producers als Secret Cinema (Music Man), Billy Nasty (Zoom/Tortured Records), Orlando Voorn (o.a. Tone Exploitation) en CJ Bolland (R&S Records). “We hebben altijd geprobeerd een zo compleet mogelijk aanbod in classics te bieden, maar nooit eerder hadden we voldoende grote namen om echt een hele techno area mee te vullen. Omdat er altijd al veel vraag was naar techno op Wooferland verwachten we dat het een groot succes zal worden” aldus de persvoorlichter van het festival.

Extra verrassing
In tijden waarin de meeste festivals dingen schrappen doet Wooferland weer eens wat anders. Naast de Techno en Main area is er dit jaar als extra verassing ook een compleet nieuwe area in samenwerking met Huppels Inc. en BOE; beide organisaties die de oude sfeer en stijl een warm hart toedragen. Omdat ‘dance’ vroeger nog overzichtelijk was en nog niet ondergesneeuwd door een overkill aan stijlen en hokjes, zal (net als vroeger) op Wooferland een bonte verzameling van artiesten en stijlen de revue passeren. Voor de liefhebbers dit jaar wederom een programmering om van te watertanden, gevuld met namen die hun Gold-status in de dance scene al ruimschoots hebben verdiend. Wooferland verwacht dan ook minstens een staande ovatie voor artiesten als  Erick E (RoXY), Isis (Chemistry), Miss Monica (Turn Up The Bass), Angelo (Vip Club), Dano, Buzz Fuzz & Gizmo (75% Dream Team; no hardcore!), Dave Randall (Dance Valley), T99 (Quadrophonia), JP (HQ), Human Resource (Dominator) en vele, vele anderen.

Check hier de trailer! http://www.youtube.com/watch?v=2uoq1kS_2Y0. "May the Woof be with you!".

Agenda blokken
Begint het bij jou ook te kriebelen, trek dan je agenda en zet een groot kruis door al je afspraken voor 3 (en voor de zekerheid ook 4) september. Zoals je wellicht weet is Wooferland een klein en intiem festival met een beperkt aantal kaarten en die gaan steeds harder naarmate de datum in zicht komt, dus op = op. Tickets zijn verkrijgbaar via Easyticket.nl, dat kan ook offline, bij ongeveer 400 verkooppunten door heel Nederland. Tickets kosten 32,50 (ex. fee) in de voorverkoop, en 37,50 aan de deur. Dit jaar zullen voor het eerst tickets voor parkeren en de pendelbus verkocht worden in de voorverkoop. Voor meer info en de volledige line-up kijk je op www.wooferland.nl.

Wil jij gratis naar dit fantastische festival. Mail dan 3 namen die op de techno area draaien naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . Op 24 auguatus krijgen de winnaars bericht.

Share/Save/Bookmark