Home Nieuws Aankondigingen M.I.K.E. – New York City Nights
M.I.K.E. – New York City Nights

mike_new_york_city_nights_mp

Een nieuw begin en levenspad voor de Belgische producer/DJ Mike Dierickx. De start van 2010 bracht een nieuwe uitdaging voor hem mee: verhuizen naar The Big Apple. New York, New York, de stad die nooit slaapt. Al vanaf het prille begin van zijn nieuwe leven als New Yorker werd de man achter het Push, M.I.K.E., Plastic Boy en Absolute alias verliefd op de stad en zijn levendige karakter. Mike werd geïnspireerd – en begon aan een nieuwe compilatie te werken. Vol trots voor de stad die hij nu zijn thuis noemt, presenteert Mike ‘New York City Nights’.

 

 

 

 

 

 

Na 15 jaar muzikale verwikkeling en 6 artiestenalbums, van welke vier onder zijn Push en twee onder zijn M.I.K.E. alias, laat Mike z’n mix-skills op de nieuwe compilatie geheel de vrije loop. In navolging van ‘Antwerp ’05’ en ‘London ‘07’, biedt 2010 Mike een nieuwe speelplaats om zijn geluid te laten weerklinken. Mike:”Ik wil één zijn met de stad, door één te zijn met de mensen, de scene and zijn cultuur. Voor deze eerste editie moest het New York City zijn, de stad staat zo dicht bij me. Zijn diversiteit in etniciteit, muziek, eten, cultuur, kunst, mode, etc. Het is een samensmelting van al deze ingrediënten die je op zoveel verschillende manieren een open mind geeft. Het is bijna een wereld op zich. Als je iets zoekt is NYC de plek om het te vinden. Dag en nacht, het is niet te stoppen.”

 

Hetzelfde geldt voor Mike. Drie maanden hard werk, inclusief het selecteren van de fijnste tunes en het produceren van zijn eigen anthems voor deze aubade aan New York, gingen aan deze compilatie vooraf. Het resultaat is een muzikale fusie van progressive en trance tracks, met de New York spirit en speciale M.I.K.E. touch. Op de New York city guestlist vindt je namen als Markus Schulz, Armin van Buuren, Ben Gold, Niklas Harding, Andy Moor, Adiva, Robert Nickson en vele anderen. Mike:”Ik wilde datzelfde gevoel creëren als wanneer je op welk uur dan ook door 5th Avenue of Broadway rijdt, en de vibe van de stad oppikt, waardoor iedere vezel in je lichaam wordt geïnspireerd. Dit is de stad waar iedereen van houdt en onderdeel van uit wil maken, dus laat dat gevoel je in trance brengen!”

 

Op deze ‘New York City Night’ draait alles om de wereld van M.I.K.E., waarin hij je meeneemt op een tour langs de muzikale ziel van New York.

 

Zie ook: http://www.youtube.com/watch?v=bZoJ4j4HKPA

 

CD 1

1 Niklas Harding, Mac feat. Sofia Elisabeth - When Time Comes (Mike Emvee Remix)

2 Adiva - Desired Love

3 Andy Tau - Static - Sasha Virus Remix

4 M.I.K.E. - Unity (NYC Nights Theme 2010)

5 Klems & Liloo - Sunset

6 David Forbes & Alan Nimmo - Samui

7 Blue Tente feat. Stine Grove - Emptiness (Sunny Lax Remix)

8 Andy Moor feat. Carrie Skipper - She Moves (M.I.K.E. Remix)

9 Martijn Stegerhoek - Maybe We Should

10 Mat Zo - 24 Hours - Rank 1 Remix

11 Ben Gold - Sapphire (Trance Mix)

12 Solis - Cascade

13 Thrillseekers vs M.I.K.E. - Effectual

 

 

CD 2

1 Oceania presents Cordonnier - Squares In Boxes (1st Choice Mix)

2 Grube & Hovsepian - Conviction

3 Joel Gershom - Purple Sunset

4 Karybde & Scylla - Reflexions of Light

5 Van Gelder - Saints and Sinners

8 Andrew Bennett feat. Sir Adrian - Run Till U Shine (Cosmic Gate Remix)

7 Markus Schulz feat. Khaz - Dark Heart Waiting (Jochen Miller Remix)

8 Mike Oceanic - Wide Horizon (Karybde & Scylla Remix)

9 Armin vs. M.I.K.E. - Intruder (M.I.K.E.'s 2010 Injection Remix)

10 Robert Nickson - We Won't Forget

11 Time Axis - She's Calling

12 Alex M.O.R.P.H. feat. Ana Criado - Sunset Boulevard (Signum Mix)

13 Solis & Sean Truby - Empathy (Pulstate & Juventa Remix)

Share/Save/Bookmark