Home Nieuws Aankondigingen In Search Of Sunrise 11 - Las Vegas nu uit!!
In Search Of Sunrise 11 - Las Vegas nu uit!!
ISOS_11

DJ globetrotter en grootmeester van de Sunrise ceremonie Richard Durand is terug om zijn vierde episode van In Search Of Sunrise te presenteren; de mixcompilatie-serie die ooit door Mixmag werd verheven tot "the greatest dance series of them all". Via eerdere stops in Zuid Afrika en India was het met de Australische editie van 2012 dat Richard het 'Sunrise systeem' al eens goed door elkaar schudde door voor het eerst zijn mix-opdracht met een collega te delen en dit jaar legt hij de lat weer een beetje hoger. Voor de elfde excursie verschuift de serie de focus naar de stad Las Vegas en worden de Hongaarse toppers Myon & Shane 54 gerecruteerd om "Sin City" flink op z'n kop te zetten.

Zonder een beat achter de Las Vegas draaitafels te missen opent Richard met mix 1 het kalmerende "See Inside" van wonderkind Niko Pavlidis. Vervolgens is het Silence Groove's "Hanging In The Air" dat een lager tempo met een koele sfeer combineert en meteen de breakbeat code in de mix schrijft. En de serie blijft trouw aan de traditie die garant staat voor een tracklist vol nummers van de beste nieuwe trance producers, nog voordat het seizoen begint: nieuwe studiohelden als AWD, Joshi, The Flyers en Craving mogen allemaal aantreden en leveren ware juweeltjes af. Zoals we gewend zijn is er ook het nodige tegenwicht van grote jongens als Ferry Corsten, Giuseppe Ottaviani, BT, Andain en, natuurlijk, Richard zelf die stuk voor stuk voor goud gaan met klappers als "Magenta", "You Once Told Me" en "Running On Empty".

Richard Durand: "De electronic dance music in de Verenigde Staten is zo enorm en positief veranderd in de afgelopen jaren, dat er eigenlijk maar één keuze was te maken voor het land dat "In Search…" van 2013 vertegenwoordigt: Amerika. Uiteindelijk heb ik Las Vegas geselecteerd omdat dat toch de stad was waar ik de zon vele, vele malen heb zien opkomen. De release richt zich in wezen natuurlijk op het hele land van East- tot West Coast, noem het een viering van alles dat muzikaal gezien zo te gek is aan de USA in het algemeen en Las Vegas in het bijzonder." 

Cd 2
Mix 2 van 'Las Vegas' begint met een reeks progressive toppers. Collega's als Alex O'Rion, Johan Malmgren en Durand's eigen studiomateriaal leggen schitterende melodieën en atmosferische geluiden op tafel, terwijl George Acosta, Steve Kaetzel en anderen meer ruimte in de mix vrijmaken. Even lijkt house de lijn te worden, maar zodra "Madness" van Moonbeam en "When You Loved Me" van Boom Jinx, Maor Levi en Ashley Tomberline hun entree maken, wordt er alweer een nieuwe wildcard ingezet. In het hart van de tracklist tovert Richard samen met de Russische producers van Eximinds een schoppenaas uit z'n mouw en rolt het "In Search Of Sunrise 11" anthem "Las Vegas" de woonkamer binnen. De climax nadert langzaam maar zeker en via tracks als "Hope & Pray" van Jace Williams en "Haybusa" van Falcon zijn het de mannen van Cosmic Gate die met "Storm Chaser" disc 2 bijna met een aardverschuiving afsluiten.

Cd 3
Na Richard's eerbetoon aan Vegas zijn het Myon & Shane 54 die hun mix voor de derde disc inzetten. Zonder te aarzelen laten ze de rollende drums, dikke gitaarriffs en fluwelen vocalen van hun laatste hits "Hurricane" en "Light" los. En met pompende titels als "Alchemy" van Above & Beyond en "Wayfarer" van Audien gaat hun mix in overdrive. Deze eerste ISOS trip is Myon & Shane 54 goed bevallen: "Het was voor ons natuurlijk een hele uitdaging, maar we hebben de mix met liefde en plezier gemaakt. Muzikaal gezien was ons doel om de stijl, het gevoel en de diepte van ISOS voort te zetten, zonder ons te storen aan wat de trends en modegrillen van de dag voorschrijven aan reguliere mix-CD's." Het weefgetouw van progressive, harmonische, euforische en hier en daar house-achtige elementen geeft ruim baan aan nieuwkomers als Mike Danis, LTN en The Madison, wiens tracks een grote straat in de mix wegleggen. Myon & Shane 54 gaan zoals dat heet "all-in" en scoren vervolgens met een waanzinnige mash-up van Tiësto's "Just Be" met "The Strip" van Juventa.

Zaterdag 27 juli zal PT Events, bekend van onder andere Grotesque, de Nederlandse editie van de In Search Of Sunrise wereldtour hosten; dit jaar op het Ultrasonic Festival aan de Maarssenveense Plassen. Zorg dat je 't niet mist! Meer informatie vind je via www.facebook.com/events/386619828121276/

Een trailer met de volledige tracklist van de drie discs is beschikbaar in HD via Youtube: www.youtube.com/watch?v=DHD3NInFMDg


Share/Save/Bookmark