Home Nieuws Aankondigingen The Freestylers kondigen optreden aan op Rub A Duck labelnight
The Freestylers kondigen optreden aan op Rub A Duck labelnight

freestylersThe Freestylers (UK), bekend van wereldhits als “Push Up”, “Ruffneck” en “Cracks”, treden voor het eerst sinds lange tijd weer op in Nederland. Op 16 maart geven zij acte de présence met hun nieuwe single “Over You” tijdens de Rub A Duck label night in nachtclub Kerkplein te Breda. Andere acts die deze avond optreden zijn DJ's Franky Nuts & Azzeration (NL) en DJ Lephen (NL). De zogeheten Duckstep labelnight is een initiatief van Rub A Duck, een sublabel van Black Hole Recordings.

The Freestylers, actief sinds 1996, hebben in de afgelopen 16 jaar talloze shows uitverkocht, vele awards in de wacht gesleept en meer dan een half miljoen platen over de toonbank zien gaan. Hun allergrootste hit tot nu toe, “Push Up”, groeide uit tot dé zomerplaat van 2004. De single werd tot 3FM Megahit gebombardeerd en won tijdens de TMF Awards in de categorie ‘beste single van het jaar’, evenals de Freestylers  zelf, die de award voor ‘Best Dance Act buitenland’ wonnen. Uiteindelijk volgde in hetzelfde jaar nog een knallend optreden op Lowlands.

 
Over you
Inmiddels zijn The Freestylers weer helemaal terug met de nieuwe single “Over You”. De vocalen in het nummer zijn voor rekening van de Engelse singer/songwriter Ami Carmine, die in de afgelopen jaren samenwerkte met artiesten als Gary Barlow (Take That), Basement Jaxx, KT Tunstall en vele anderen. De video bij de single release is geheel opgenomen in Breda.

Naast The Freestylers staan tijdens de labelnight nog twee acts op het programma. De eerste gast van de avond is de Bredase DJ Lephen. Vooral bekend als duckstep/drumstep en hiphop DJ maakt hij ook zijn eigen radioshow: Knife Tribe op Acces.fm. De andere act van de avond is het DJ duo Franky Nuts & Azzeration. Ze maakten onlangs een van de officiële remixes van de nieuwe Freestylers single “Over You” en het is dus geen toeval dat ze in de line-up staan. Zelf organiseren de twee ook dubstep avonden onder de naam “Kill The DJ”. Zij sluiten de avond af met een keiharde set waarop iedereen gegarandeerd helemaal uit zijn dak gaat!

 www.twitter.com/rub_a_duck | www.youtube.com/user/RubADuckOfficial | www.blackholerecordings.com

 

Share/Save/Bookmark