Home Nieuws Aankondigingen STUG viert 4-jarig bestaan
STUG viert 4-jarig bestaan

stugNa een korte sabbatical van een half jaar is STUG terug van nooit weggeweest, met vanaf 1 april een aantal opwindende feesten in verschillende grote steden. Dankzij vers getankte inspiratie en energie gaat STUG de komende maanden daarom heftiger los dan ooit, waarbij het brede muzikale spectrum ook nu weer alles tussen house en techno omvat. Tijdens de vier verjaardagsfeesten van STUG in Amsterdam (vrijdag 1 april en zaterdag 3 april), Groningen (zondag 9 april), Nijmegen (29 april) en Den Haag (28 mei) treden in wisselende samenstelling een aantal bekende en minder bekende gezichten aan.

Het in 2007 opgerichte STUG is een optelsom van de residenten Bart van Rijn & Fabio en het visuele en grafische platform Onderaards. Het Haagse STUG is al sinds het begin synoniem met een divers elektronisch geluid en relaxte sfeer, dankzij o.a. de buitenlandse gasten Jerome Sydenham, Len Faki en Radio Slave en vaderlandse helden Remy, Joris Voorn en Darko Esser.

STUG bouwde geduldig aan een solide fundering in de eigen Hofstad - met memorabele feesten in het Haagse Paard van Troje, Club Seven & Karavaan Beachclub te Scheveningen - maar gaf ook zijn visitekaartje af in de hoofdstedelijke club Studio 80 middels draaitovenaar Danny Howells. Met een tot in het rood opgeladen batterij is STUG dan ook helemaal klaar voor de feesten die komen gaan.

Vrijdag 1 april
Op vrijdag 1 april trapt STUG af met het maandelijkse radioprogramma "STUG in de bunker" op XT3 Radio tussen 22:00 en 1:00 uur. De technisch hoogbegaafde DJ/producer Brother's Vibe komt vanuit de staat New York overgevlogen om een moderne interpretatie van het klassieke Amerikaanse House geluid te laten horen. Het toetje van de avond wordt geserveerd als de Tony Rodriguez geboren Amerikaan het formidabele geluidssysteem van de Amsterdamse club Air op de proef stelt.

Zondag 3 april
Op zondag 3 april houdt STUG - in samenwerking met Floorplay - tussen 18:00 en 1:00 uur halt in de Amsterdamse Studio 80. Nadat residenten Bart van Rijn & Paul Sparkes de intieme club in de perfecte stemming hebben gedraaid, geeft de Engelse grootheid Danny Howells een speciale performance op het Rembrandtplein. Als kick-off voor zijn albumrelease "Dig Deeper" zal de ras-entertainer extra diep in de CD-mappen graven, met een tot de rand toe gevulde set kakelversie elektronische delicatessen.

Zaterdag 9 april
Op zaterdag 9 april is het Hoge Noorden aan de beurt, als STUG neerstrijkt in het intieme partybolwerk Pand48 te Groningen, waar tussen 22:00 en 6:00 uur - helemaal gratis en voor noppes - de voeten van de vloer kunnen. Nadat het tweetal Dj Lin & Freak Strano de zaal op temperatuur hebben gebracht, draaien Bart van Rijn & Fabio de resterende nacht over een lengte van liefst 4 uur naar een stomend hoogtepunt.

Vrijdag 29 april
De nacht voorafgaand aan de grote Hollandse volksknaller is het al dubbelfeest in de mooie stad aan de Waal, waar in club Merleyn een spannende Nijmegen-Den Haag verbinding tot stand wordt gebracht. Tussen 23:00 en 5:00 uur geven William Kouam Djoko , Roger Gerressen, Mark Wanders en Bart van Rijn het startschot voor een fantastische nacht in een stad die een prominente plek heeft op de Nederlandse Techno en House landkaart.

Vrijdag 29 april en zaterdag 28 mei
Voor iedereen die een Haagse Koninginnenach boven al het andere verkiest, heeft het Paard van Troje op vrijdag 29 april met Techno giganten Luke Slater en Agoria een machtig programma in de aanbieding. Het STUG-duo Bart van Rijn & Fabio heeft op 29 april de muzikale eer gekregen om de nacht naar een passend slot te draaien.
Op zaterdag 28 mei staat de STUG twee-eenheid Bart van Rijn & Fabio in hetzelfde Paard van Troje, waar ook Techno inspirator Darko Esser uit Nijmegen en een "Special Guest" op het affiche staan. Op het eigen honk in de residentie komt de STUG comeback tour tot een voorlopig einde.

Zondag 3 april | 18.00 - 1.00 uur
Floorplay & STUG Invites Danny Howells
Studio 80 | Rembrandtplein 17 Amsterdam
Voorverkoop: 7,50 www.ticketscript.com
Entree: 10, -

Zaterdag 9 april | 22.00 - 6.00 uur
STUG
Pand48 | Schuitendiep 48 Groningen
Gratis entree!

Vrijdag 29 april | 23.00 - 5.00 uur
STUG - Koninginnenach Nijmegen
Merleyn | Hertogstraat 13 Nijmegen
Entree: 7,50 euro

Vrijdag 29 april | 23.00 - 5.00 uur
Queen's Birthday Bash
Paard van Troje | Prinsegracht 12 Den Haag
Entree: 10, - www.paard.nl

Zaterdag 28 mei | 23.00 - 5.00 uur
STUG - Finale
Paard van Troje | Prinsegracht 12 Den Haag
Entree: 10, - www.paard.nl

www.stug.tv

Share/Save/Bookmark