In Trance We Trust #12
Releases
ImageIn een serie die met recht als ‘gouden reeks' mag worden betiteld, verschijnt op 18 juni een absolute meestermix: Black Hole presenteert met trots: In Trance We Trust, Volume 12 mixed by Johan Gielen. ITWT#12 bekroont een reeks die in geen enkele collectie van de ware danceliefhebber ontbreekt. Stuk voor stuk klassiekers in hun soort, met een mix van mainstream trance en onbekende parels, samengesmeed tot een CD die maar niet uit de cd-spelers te branden is. In een serie die met recht als ‘gouden reeks' mag worden betiteld, verschijnt op 18 juni een absolute meestermix: Black Hole presenteert met trots: In Trance We Trust, Volume 12 mixed by Johan Gielen. ITWT#12 bekroont een reeks die in geen enkele collectie van de ware danceliefhebber ontbreekt. Stuk voor stuk klassiekers in hun soort, met een mix van mainstream trance en onbekende parels, samengesmeed tot een CD die maar niet uit de cd-spelers te branden is.

 

In Trance We Trust zet de gouden traditie voort, en brengt de serie tegelijkertijd naar een hoger plan. Niemand minder dan Johan Gielen werd bereid gevonden zijn visie te geven op trance anno 2007. Dat resulteerde in een CD die bij voorbaat als verplichte kost voor elke danceliefhebber moet worden betiteld. Hij mixte al eerder één van de meest succesvolle delen uit de reek: #4.

Gielen bewijst op #12 dat het samenstellen van een compilatiealbum veel méér is dan het naadloos aan elkaar rijgen van hitjes. Hij drukt er met verve een eigen stempel op, en laat de luisteraar kennis maken met de klassiekers van dit jaar, tot prachtig meer onbekend werk uit binnen- en buitenland.

Het is maar weinigen gegeven om in een compilatiealbum zo krachtig een eigen sound te laten doorklinken. Toch is dat exact waar het bij Johan Gielen vrijwel altijd om gaat en dus ook op deze ITWT #12:: het verweven van high class tranceproducties tot een CD met grote onderlinge samenhang.

De toegevoegde waarde van Johan Gielen zit ‘m niet alleen in de technisch perfecte mix, maar vooral in de emotionele achtbaan die ITWT #12 is geworden. Net als op zijn artiestenalbum Revelations, dat eveneens dit jaar verscheen, gaat het bij Gielen om het raken van de emotionele snaar. Zo begint ITWT #12 relatief opgewekt en ingetogen, maar neemt de deejay de luisteraar al snel mee op een reis die emotioneel en muzikaal tegelijk is - een duidelijke uiting van wat Johan Gielen de laatste jaren als handelsmerk heeft neergezet: een transfusie van uplifting, en een meer donkere en steviger kant van de trance.

De tracklist laat een proeve zien van hedendaagse trance en vervalt geen moment in gebaande paden en wegen: Johan Gielen fuseert net zo makkelijk Tiësto's Elements of Life, Always a Fool van Kyau and Albert, Andy Duguid's Hypocrisy of zijn eigen trancemeesterwerk Magnitude. Daarbij kiest hij consequent voor de meest energieke van de uitvoeringen, zodat In Trance We Trust een album is geworden waarbij de luisteraar bepaald niet in slaap sukkelt. Integendeel zelfs: ITWT #12 is een eigentijdse cocktail geworden van het beste dat trance te bieden heeft, op meesterlijke wijze aaneengeschakeld tot een album dat de naam In Trance We Trust waardig is.

 

ITWT#12 wordt op 18 juni gereleased, maar de echte liefhebber kan al een paar dagen eerder terecht tijdens het releaseweekeinde op vrijdag 15 juni in Het Patronaat in Haarlem (www.patronaat.nl) en op zaterdag 16 juni in Partyzone Elsombrero (www.elsombrero.nl) in de woonplaats van Johan Gielen: Reusel.

Tracklist:

01.  8 Wonders - Sex On The Beach (Depths Of My Thoughts Sunset Dub)
02.  JES - Ghost (Phynn Remix)
03.  Artist: Cara Dillon vs. 2Devine -  Black Is The Colour
04.  Summer Sessions Feat. Tiff Lacey - By My Side (Original Mix)
05.  Andy Duguid - Hypocrisy
06.  Vincent De Moor - Fly Away (Cosmic Gate Remix)
07.  Lawrence Palmer - Streamline (Guiseppe Ottaviani Remix)
08.  Jonas Steur - Born For The Night
09.  Tiësto - Elements Of Life
10.  Johan Gielen - Magnitude (Energetic Mix)
11.  Super8 & Tab - Needs To Feel (Wippenberg Remix)
12.  Marcel Woods -Lemon Tree
13.  Ryan Blair - Flapjack (Original Mix)
14.  Kyau & Albert - Always a Fool
15.  Mojado - Kaktus
16.  Phynn - This Is The Time

 

Share/Save/Bookmark