DJ Patriz; was ik maar eerder gestart met dj'en
Interviews

37343298_434647547035508_5385464277047967744_nDancevenue heeft door de jaren heen heel wat dj’s van internationaal topniveau gesproken. Zo zijn Armin van Buuren, Hardwel, dj Isis en SunneryJames & Ryan Marciano aan het woord geweest. Wij vinden het nu tijd voor een ander woord en geluid. Nederland kent zo ontzettend veel goede, creatieve en bevlogen dj’s. Sommigen zijn al 30 jaar bezig en anderen net begonnen. Dancevenue laat jullie kennis maken met andere gezichten en een nieuw geluid. Wie weet ontdek jij jouw nieuwe pareltje! Vandaag maken jullie kennis met de vrolijke en veelzijdige DJ Patriz. 

 

 

 

Wat is jouw naam en achtergrond?
Ik heet Patrizia van der Pligt en vanaf dat ik in de box kon staan, danste ik al op muziek. Ben geboren en getogen in Den Haag, maar ook Dordrecht is mijn woonplaats geweest en sinds mijn 13e woon ik in Strijen een dorp in de Hoeksche Waard, net onder Rotterdam. Mijn vader is erg muzikaal, speelt gitaar en saxofoon. Ik ben opgegroeid met gezellige feestjes thuis waar muziek altijd een rol speelde, van de polonaise tot en met house.

Als kind draaide ik op zondagochtend urenlang LP’s en singles op de pick-up. Zo heb ik mijn eerste gekochte LP van de The Jackson’s (Destiny ) grijs gedraaid. Tijdens mijn jonge jaren stonden vooral de muziek uit de ‘80s en ‘90s centraal en ging ik veel uit in discotheken. Alcazar in Puttershoek en de Blue Tiek Inn in Rotterdam waren mijn favorieten. In deze periode heb ik ook meegedaan aan een aantal dansmarathons in Puttershoek, zo heb ik ooit 101 uur gedanst!

Hoe ben jij achter de decks terecht gekomen?
Een aantal jaren geleden besloot ik mijzelf een DJ les cadeau te doen voor mijn verjaardag. En toen was ik verkocht. Ik heb een cursus gevolgd en om thuis te oefenen heb ik DJ Gear en goede boxen aangeschaft.
Sinds 2019 verbeter ik mijn skills  nog steeds bij de DJ School Amsterdam waar ik altijd enorm geïnspireerd en gemotiveerd vandaan kom. Het draait niet alleen om je skills als DJ maar ook om zoveel meer en het is fijn dat zij hier jou op een positieve manier in begeleiden en coachen.

Wat draai je en is dat een bewuste keuze?"
Doordat ik met zoveel muziek stylen ben opgegroeid, voel ik me allrounder en vind ik het moeilijk echt te kiezen, ik vind zoveel leuk! Maar om mij als DJ verder te focussen en te ontwikkelen richt ik mij op de soul/funk house en jackin’ house als genres. Deze  liggen en passen het best bij mijn muzikale voorkeuren en mijn eigen energie.

Hoe bereid jij een mix of dj set voor?
Ik probeer mij altijd 1 dag in de week te focussen op nieuwe muziek (Beatport, Traxsouce). Vaak staat er dan veel op mijn wish-list en hier ga ik dan nog een keer kritisch doorheen. Per maand schaf ik nummers aan waarvan ik zelf energie krijg en die ook in mijn muziekgenre passen. Ik groepeer deze per jaar en per genre en dan ook nog vaak qua sfeerintentie van de avond (laag, midden, hoog).
Voor het maken van een mix, bereid ik me goed voor in de keuze van de tracks en de sfeer. Veel schrappen en weer toevoegen in je lijst (hahaha). Doordat ik het DJ-en combineer met een fantastische baan in de ouderenzorg,  gebeurt het vaak dat ik de avonden of in het weekenden lang achter de laptop zit of achter mijn controller sta.

www.carsandstars.nl-themafeest-dj-patriz-patrizia-boeken-4

Waar heb je zoal gedraaid?
Particulier heb ik inmiddels op een aantal (besloten) feesten gedraaid. Ik heb zelf een super mooie booth laten maken en neem deze inclusief boxen en LED verlichting mee. Het draaien in winkels bij events heb ik ook een al een aantal keren mogen doen, er heerst altijd een leuke sfeer en op deze plekken kun je je skills heel goed oefenen!

Ook word ik regelmatig geboekt via boekingskantoren om te draaien op bedrijf events. Tijdens ADE heb ik in 2018 en 2019 een paar setjes mogen draaien in CREA Amsterdam. Bijzonder was Strijen-Rocks- een rockconcert bij ons in de buurt- met o.a. Status Quo, waar ik in het voorprogramma en later op de after-party heb mogen draaien. Ook leuk was het draaien in Holland Casino (via DJ School Amsterdam en mijn deelname aan de DJ Marathon voor vrouwen in 2020 tijdens de 1e lockdown. Vorig jaar februari heb ik in ‘mijn jeugd discotheek’ Alcazar te Puttershoek mogen draaien op een ’80 en ‘90’s party. Dit was echt een droom en de cirkel was toen rond.

Mijn droom is om een eigen avond te hebben in een club waar ik regelmatig een set mag draaien, maar waar ik ook samen met andere DJ’s een leuke avond kan neerzetten!

Welke apparatuur gebruik jij?
Thuis heb ik op dit moment een Pioneer XDJ-RX controller en boxen van KRK. Op events staat er vaak andere apparatuur zoals de CDJ’s en hier kan ik ook mee uit de voeten.

Wat wil je Dancevenue nog meer vertellen?
Als vrijwilliger zet ik mij in voor o.a. Het Danspaleis, een organisatie die fijne dansmiddagen verzorgt in woon,- en zorgcentra waar veel ouderen wonen. Als ik toch elke keer zie wat muziek kan doen en betekenen, geniet ik hier enorm van. Ook ben ik bestuurslid van een stichting die (muzikale) events in mijn woonplaats organiseert, super leuk om dit te doen en met elkaar te organiseren.

Tijdens de start van mijn DJ lessen kreeg ik van mijn moeder een kaart met hierop de boodschap Dream it, Wish it, Do It!,  een tekst die mij nog telkens aanspreekt en motiveert. Do it.. achteraf had ik graag gewild dat ik veel eerder met DJ lessen gestart was in mijn leven.. en daarom geniet ik er nu enorm van om mijn passie verder te blijven ontwikkelen.

Zie ookShare/Save/Bookmark