Lisa D'Light; Dj'en en sieraden maken zijn mijn ding!
Interviews

Lisa

Dancevenue heeft door de jaren heen heel wat dj’s van internationaal topniveau gesproken. Zo zijn Armin van Buuren, Hardwel, dj Isis en SunneryJames & Ryan Marciano aan het woord geweest. Wij vinden het nu tijd voor een ander woord en geluid. Nederland kent zo ontzettend veel goede, creatieve en bevlogen dj’s. Sommigen zijn al 30 jaar bezig en anderen net begonnen. Dancevenue wil jullie kennis laten maken met nieuwe gezichten en met een nieuw geluid. Wie weet ontdek jij jouw nieuwe pareltje! Vandaag maken jullie kennis met de positieve en stralende Lisa D'Light, in real life Lisa vander Ligt.

Wat is jouw naam en achtergrond?
Ik ben Lisa van der Ligt, 30 jaar en kom uit Den Haag. Ik ben DJ en ik maak sieraden die ik verkoop via mijn webshop. 

Hoe ben jij achter de decks terecht gekomen?
Ik heb een aantal jaar terug een eigen kledingwinkel gehad samen met mijn familie. Dat was erg leuk, maar door de crisis moesten we er helaas mee ophouden. Ik was toen aan het brainstormen over wat ik wilde gaan doen en waar echt mijn passie ligt. Ik hoorde toen een kennis praten zijn zoon die DJ is en op leuke plekken komt. Toen dacht ik: “Hé dat lijkt mij eigenlijk ook wel heel tof!”. Ik hou namelijk ontzettend van muziek, maar had nooit eerder echt nagedacht over DJ’en. Ik ben toen online gaan kijken naar DJ opleidingen/cursussen en zag dat er een DJ cursus werd aangeboden in Den Haag. Zo heb ik dj school DJ2BE op de Binckhorst in Den Haag gevonden. Echt een te gekke DJ school met hele goede leraren. Mijn DJ leraar (Dominique Base) heeft mij ontzettend geholpen in hoe je echt kan beginnen en waar je aan moet denken. Dus het is niet alleen DJ les, maar ook hoe je in het netwerk komt. Ik vond het meteen zo leuk dat ik er een aantal cursussen heb gevolgd. Dominique heeft mijn eerste gig geregeld.

Wat draai je en is dat een bewuste keuze?
Ik draai vooral house muziek. Funky house, tech house, deep house en nu disco. Ik heb hiervoor gekozen omdat ik heel erg van die housebeat hou. In deze stijl bestaan er heel veel mixen van oude nummers in een nieuw jasje. Ik hou namelijk heel erg van de muziek uit de 70s, 80s, enz. Bijvoorbeeld The Rolling Stones, The Doors, Simon & Garfunkel, the Mamas & the Papas en Sade.

House nummers kunnen zo lekker opbouwen en dat vind ik altijd heel vet. Ik draai soms ook R&B. Daar hou ik ook heel erg van. Je vindt een aantal van mijn housemixen op mixcloud: DJLISADLIGHT. Ik krijg vaak complimenten over mijn muziekstijl omdat mensen het opvallend vinden dat ik van die oude nummers draai terwijl ik zelf niet in die jaren geboren ben, maar dat heb ik echt van mijn ouders!

Hoe bereid jij een mix of dj set voor?
Ik verzamel eerst een aantal nummers die ik zeker wil draaien en dan kijk ik goed welke ik daar bij kan aansluiten qua opbouw, bpm en toonhoogte. Ik heb mapjes begin, midden, eind. Dat houdt in dat het begin vrij rustig is en de muziek zich steeds meer opbouwt richting midden en dan eind. Het is altijd goed om iets te hebben voorbereid, maar je moet vooral kijken naar wat het publiek wil als je er staat. Het heeft geen zin om je aan een lijstje te houden die je hebt voorbereid als iedereen op de bank blijft zitten. Je moet goed de sfeer in het publiek aanvoelen en er zelf ook een feestje van maken!

Waar heb je zoal gedraaid?
Ik heb gedraaid in de Maassilo, 1Nul8, Encore,The Butcher, Momo, Mr. Porter, Millers, The Boathouse en nog veel meer eigenlijk. Ook veel op het strand en strandfeestjes en op een paar festivals, maar ook veel privé borrels en evenementen.

Welke apparatuur gebruik jij?
Ik heb zelf een Pioneer XDJ RX om setjes op voor te bereiden, maar als ik ergens draai staat er vaak een Pioneer CDJ 2000 NEXUS met een pioneer DJM 900 die zijn altijd fijn om mee te draaien.

Wat wil je Dancevenue nog meer vertellen?
Ik ben zo blij dat ik de stap heb genomen om voor mijn ambitie te gaan en te stoppen met de baan die ik had. Heel fijn was ook de support die ik kreeg van mijn familie om daar voor te gaan! Die vonden en vinden het nog steeds prachtig als ik achter de draaitafels sta. Als ik die stap toen niet had genomen, had ik nooit op al die te gekke plekken kunnen staan. Als je eenmaal een beetje in het netwerk zit dan gaat het balletje vanzelf wel rollen. Maar je moet er wel voor werken, bijvoorbeeld veel nieuwe mixen maken. En ik heb mee gedaan aan een DJ contest. Die won ik en dat heeft mij ook weer gigs opgeleverd! Dit jaar heeft me weer gebracht dat ik vooral aan mijn andere ambitie heb kunnen werken: Sieraden maken!

Meer over Lisa D'Light

 

 

Share/Save/Bookmark