Dancevenue in gesprek met Hardwell
Interviews

hardwellOp zijn 14e tekende hij zijn eerste platencontract en sindsdien is het ontzettend hard gegaan met de carrière van Robbert van de Corput, wereldwijd bekend als DJ Hardwell. Zijn kenmerkende sound is wereldwijd te horen op de grootste festivals en locaties. Hardwell’s nieuwste cd ‘Revealed vol 4.’ komt binnenkort uit en beloofd opnieuw een ware hit te gaan worden. 

Net terug uit Ibiza en nu voor een paar dagen in Nederland. Hardwell maakt een gaatje in zijn overvolle agenda voor een interview met Dancevenue.

Op 21 juni komt je nieuwe cd ‘Revealed vol 4’ uit. Vertel hier is meer over.
De naam ‘Revealed’ komt van mijn eigen platenmaatschappij. De serie bestaat nu drie jaar en ik breng één keer per jaar een nieuw album uit waar mijn nieuwste nummers op staan. M’n nieuwe track ‘Never Say Goodbye’, die drie weken op nummer één heeft gestaan, staat er ook op. Deze heb ik samen met Dyro geproduceerd. Verder staan er veel nummers op van bekende DJ’s. Het is een mengelmoes van allerlei tracks. Ik breng veel tijd in de studio door om nieuwe tracks en sounds te maken. Er is helaas nog geen machine waar je een kwartje in werpt en waar een kant en klare track uit komt.

Je bent op je 14e begonnen met een tour door Nederland. Hoe kijk je terug op die periode?
Het was echt een hele mooie tijd. Ik was in die tijd nog nooit uit geweest en moest toen op mijn eigen feest draaien voor groot publiek. Op dat moment vond ik platen draaien echt het leukste om te doen en het pakte goed uit. Mijn carrière heeft een kickstart gehad. Ik stond op mijn 19e op Extrema Outdoor te draaien voor mensen die ouder waren dan ik. Nee nerveus was ik niet, het was eerder gezonde spanning. Doordat ik in die tijd al ontzettend veel achter de tafels stond, wist ik wat ik moest doen en dat stelde me gerust. Het is een tijd waar ik graag op terug kijk en ontzettend trots op ben.

Je bent door je drukke schema ontzettend veel van huis. Hoe houdt je contact met familie en vrienden?
In de tijd dat ik in Nederland ben, zoals deze drie dagen, kies ik er echt voor om mijn familie te bezoeken. Zo werd afgelopen weekend mijn oma 75 jaar en hadden we een familiedag. Ik neem daar, ondanks dat het soms echt lastig is, vrij voor. Mijn management probeert alles zo in te plannen dat het mogelijk is. Af en toe gaan vrienden met me mee op reis of als ik in Nederland moet draaien. Zo stond ik op 27 april in de Heineken Music Hall in Amsterdam, voor de start van m’n wereldtournee ‘I AM HARDWELL’, hier waren veel van mijn familie, vrienden en kennissen bij.

Hoe zorg je ervoor dat je fysiek in orde blijft?
Ik probeer zo gezond mogelijk te eten en ontzettend veel rust te pakken waar dat mogelijk is. Ik neem vaak ochtendvluchten en slaap onderweg. Mijn tourmanager is erg streng voor me, die zegt me als het tijd is om even m’n rust te pakken. Zo sprokkel ik de uurtjes slaap bij elkaar. Moeite met slapen heb ik niet, ik slaap echt overal en op elk tijdstip! Ideaal!

Vorig jaar stond je op Tomorrowland, over een maand is het weer zover, hoe ga je opnieuw het publiek inpakken?
Tomorrowland, één van de grootste festivals ter wereld. Je moet niet alleen voor het publiek in België een goed optreden neerzetten, maar door de livestream moet je dit voor de hele wereld doen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik er nog niet over heb nagedacht. Tuurlijk ben je ermee bezig, maar wat ik ga doen, nog geen idee! Het is pas over anderhalve maand en ik heb het nog te druk om nu al beslissingen te nemen. Over 3 weken kan ik er weer heel anders over nadenken.  Het is bizar als ik op Youtube terugkijk hoeveel mensen er naar mijn live set hebben gekeken. Op dit moment is het ruim 14 miljoen keer bekeken.. echt bizar!

Wat is je voorbereiding voor een lange set?
Het klinkt misschien cliché, maar ik probeer zoveel mogelijk te slapen. Verder ben ik altijd 1 uur van tevoren aanwezig om de sfeer te proeven. Tijdens mijn set probeer ik hier zoveel mogelijk op in te spelen. Verder geven het publiek zoveel energie dat de tijd voorbij vliegt.

Wat is het meest bizarre tot nu toe wat je hebt meegemaakt?
Laat me even denken.. Phoe.. wat moeilijk! Ik denk toch Mexico, ik kwam daar aan op het vliegveld en er stond een hele mensenmassa op me te wachten. Al die mensen kwamen voor mij, dat doet echt wat met je. Ik zat in de auto en de mensen renden achter mij aan. We moesten ver rijden, dus ze haalden uiteindelijk de eindstreep niet, haha!

Je hebt ontzettend veel bereikt en meegemaakt. Waar ben je het meest trots op?
Dit is ontzettend veel. Ik kan bijna niet kiezen! Ik ben natuurlijk nummer 6 van de wereld, hoe vet is dat?! Waar ik echt het meeste trots op ben, is mijn team van mensen waar ik mee werk. Mijn management. Ze zijn erg betrokken met alles wat ik doe en zonder hun was ik nooit zo ver gekomen.

Op 6 juli draai je op Breda Live, je thuisbasis!
Klopt, vorig jaar stond ik samen met Tiësto en dit jaar alleen. Extra speciaal omdat het mijn hometown is. Wat best grappig is, is dat het helemaal geen dance festival is. Er komen optredens van onder andere BlØf en Racoon,  en ik ben dan ook de enige DJ. Er komen ongeveer 20.000 mensen en mijn familie, beste vrienden en kennissen zijn er ook bij!

Share/Save/Bookmark