DJ Miss Nine, een inspirerende vrouw met wereldklasse!
Interviews

Miss_NineKristin Schrot, bekend als DJ Miss Nine, timmert flink aan de weg en is bezig om de wereld te veroveren. Deze wereldberoemde DJ reist alle landen af om haar sounds te kunnen delen met het publiek. Ondanks haar drukke schema, heeft Miss Nine opnieuw een gaatje in haar agenda vrij kunnen maken voor een interview met Dancevenue. Openhartig en inspirerend vertelt Kristin over haar belevenissen, avonturen en ambities.

Hoe gaat het met de Colours Around The World Tour?
Op dit moment ben ik net terug uit Costa Rica en het gaat fantastisch. De afgelopen weken ben ik in Mexico, Argentinië, Amerika en Brazilië geweest. In heb sinds 2006 al goede herinneringen aan Brazilië, het voelt als een tweede thuis. De mensen zijn allemaal zo aardig en het publiek is keer op keer fantastisch, dat geeft mij veel energie. Veel van mijn fans reizen met mij mee, het is geweldig om ze wéér vooraan te zien staan. Dat geeft z’n speciaal gevoel! Je bouwt echt een band met die fans op en soms mogen ze backstage met me mee. 

Doordat ik de afgelopen maanden veel gereisd heb, ben ik veel verschillende landen geweest. Ik kom op leuke plekken en ontmoet nieuwe mensen. Het zijn vooral lokale mensen waar ik mee in contact kom als ik op reis ben.

Wat is het gekste en leukste wat je gedurende je tour hebt meegemaakt?
Even denken.. ik heb zo ontzettend veel gezien en meegemaakt. Het leukste… dat is echt heel erg moeilijk om te zeggen, dat is eigenlijk alles wat ik meemaak! Drie dagen geleden draaide ik in Puerto Rico. Er was van tevoren promotie gemaakt dat ik zou komen. Ik wist dat het er niet heel groot was, maar er stond een ontzettende lange rij voor de deur! Onmogelijk dat de mensen allemaal binnen zijn gekomen. Ik heb daar uiteindelijk 4,5 uur gedraaid en het was fantastisch!
Ook het gekste is lastig.. Het is mij één keer overkomen dat ik een gigantische vertraging had met het vliegtuig omdat er een scheur in de ruit van de cockpit zat! In plaats dat we een ander vliegtuig kregen, werd er met spoed een nieuwe ruit ingezet en konden we opstijgen. Dat was best een onveilig gevoel.

Wat is je geheim om er zo goed uit te blijven zien?
Ik heb eigenlijk geen geheim. Lachen en muziek houdt je jong. Verder probeer ik goed te eten en mijn slaap te pakken wanneer ik dat nodig heb. Ook het sporten doet me goed. Van een jetlag heb ik niet meer zoveel last. Je went eraan. Al moet ik zeggen dat ik laatst even drie dagen alleen maar slapen had ingepland. Daar was ik echt even aan toe. Het publiek waar ik voor draai en de lokale mensen geven mij zoveel energie, ik word er zo blij van, dan ga je stralen! En de zon natuurlijk niet te vergeten, dat doet mij op sommige momenten ook echt goed.

Je doet nog steeds veel modellenwerk, hoe combineer je dit met het leven als DJ?
Ik probeer het zo in te plannen dat ik het allebei kan doen. Ik vind het allebei namelijk nog steeds ontzettend leuk! Als ik namelijk moet kiezen tussen modellenwerk en DJ zijn dan lukt mij dat echt niet. Ik probeer van allebei zo lang mogelijk te genieten, vooral omdat er aan het modellenwerk een 'houdbaarheidsdatum' zit, op een gegeven moment ben ik te oud. Als DJ kan je tot je 80e nog doorgaan!

Je bent op dit moment nog vrij weinig in Nederland te zien, komen we je in de toekomst vaker in ons kikkerland tegen?
Op zondag 26 mei zal ik draaien bij de Color Run in het Sloterpark, hier in Amsterdam. Het is voor een goed doel en brengt hardlopen en entertainment samen. Er is veel muziek en bij de finish is er een kleurrijk feestje. De mensen zullen daar namelijk met holy powder gaan gooien. Zo wordt het nog kleurrijker. Het goede doel waar voor gelopen wordt, is Plan Nederland en de campagne 'Because I am a Girl'. Deze organisatie vecht voor de rechten van meisjes in ontwikkelingslanden. Het helpt de meisjes om weerbaarder te worden. Ik ben zelf ambassadeur voor Plan Nederland.

Hoe ben je ambassadeur geworden voor Plan Nederland en waarom?
Ik ben natuurlijk zelf een vrouwelijke DJ en ik weet hoe het is om je te moeten bewijzen aan mannen in de DJ wereld. Ik heb er ook voor moeten vechten om te zijn waar ik nu ben. Ik heb destijds een steuntje in de rug gehad van mijn vriend en word nu gerespecteerd om wie ik ben en die dingen die ik doe en krijg veel complimenten over m'n sets. Plan Nederland sprak mij daarom erg aan. Het geeft de meisjes in de ontwikkelingslanden een steuntje in de rug, wat ik ook gekregen heb. 

Je hebt onlangs een nieuwe cd uitgebracht 'Colours Around The World'.  Wat is je inspiratie hiervoor geweest?
Op de cover van de cd ben in te zien met holy powder op mijn gezicht. Die inspiratie is gekomen door India. Daar vieren ze jaarlijks het nieuwe seizoen en gooien elkaar onder met dit gekleurde poeder. Het is één groot feest en mijn nieuwe cd is dan ook een energieke en vrolijke mix. Iets wat ik graag op mensen wil overbrengen. Er staan drie eigen nummers op waar ik ontzettend trots op ben, namelijk ‘Colours’ ‘Speed Of Light’ en ‘Turn Up The Love’.

Miss Nine laat haar studio zien en laat een track horen die binnenkort wordt uitgebracht. Ze vertelt:
Ik kan aan jullie verklappen dat ik bezig ben met een de nieuwe track ‘Paradise’. Het is een energiek nummer en je moet hierbij meteen aan zon zee en strand denken. Het ultieme zomer gevoel.

En inderdaad, het nummer knalt door haar speakers en even waan je jezelf op een wit strand met palmbomen; Paradise!! Dit belooft een hit te gaan worden!
 
Ook heb je kleding ontworpen voor Goosecraft, vertel daar is meer over.
Een vriend van mij heeft connecties bij Goosecraft. Door hem kreeg ik de kans om een ontwerp voor een leren jasje op papier te tekenen. Vervolgens is er van dit jasje een dummy gemaakt en zijn de laatste wijzigingen aangebracht. Zo zijn de armen iets langer, is het jasje getailleerd en heeft het een lichte schoudervulling. Precies zoals ik het van te voren bedacht had en helemaal naar mijn smaak! Mijn jasje steunt ook Plan Nederland. In januari zijn we met de campagne begonnen en in augustus dit jaar komt het jasje in drie kleuren, kaki, zwart en rood op de markt. Als je het jasje koopt, gaat er €10,- naar Plan Nederland. Ik heb kleding altijd erg cool gevonden en het zou te gek zijn om zelf kleding te ontwerpen en uiteindelijk een eigen kledinglijn te hebben.

Heb je door je drukke schema nog wel tijd voor jezelf?
Ik heb het druk maar ik probeer altijd tijd voor mezelf vrij te maken. Zo ga ik graag naar een spa en neem veel massages, dat is zo genieten! Verder probeer ik vakantie en werken te combineren. Ik geniet van alle plekken waar ik ben, dus ondanks het werk ben ik dus eigenlijk altijd op vakantie. Met oud en nieuw ben ik in Kenia geweest en vervolgens een weekje Dubai. Het was echt heerlijk! Alleen in Dubai miste ik de soul en de sfeer, daarentegen is het eten super lekker.

Als je jezelf moet omschrijven, wat zou dat dan zijn?
Ik ben erg creatief, onafhankelijk, innovatief, royaal sociaal en ik ben een energiebom!
Als we aan Miss Nine vragen wat haar agenda voor de komende weken zal zijn, pakt ze haar Iphone en begint te scrollen.
Ze vertelt:
Morgen een shoot, volgende week een shoot en een opname voor de NCRV. In juni ga ik naar Mexico en Amerika om te draaien. In juli ga ik een tour in Azië doen en zal ik o.a. te vinden zijn in China, Singapore, Maleisië, Indonesië, Zuid Korea en Vietnam. In augustus begint mijn tour in Amerika en ga ik naar Miami, Chicago, een gedeelte van Canada, Los Angeles en doe ik in september Australië.
Je hebt nog een hele toekomst voor je liggen, wat zou je nog meer willen bereiken?
Er is nog zoveel wat ik heel graag zou willen doen. Zo zou ik een cd met alleen maar eigen tracks willen produceren en videoclips willen maken. De clips moeten een verhaal vertellen en momenteel zijn we daar over aan het nadenken. Mijn creativiteit word op de proef gesteld, heerlijk! Ook wil ik het muzieklabel 925 Music verder uitbreiden en wil ik met een concept heel de wereld rond reizen. Het veel dingen en de toekomst zal zeggen of dit ook werkelijkheid wordt.
Verder zou ik nog heel graag een aantal landen willen zien zoals Nieuw-Zeeland, IJsland en wil ik een trip met een caravan door Australië maken. Het lijkt me ook heel tof om een keer in de Alpen, in de sneeuw, te mogen draaien of daar zelf een feest te organiseren!

Het is duidelijk, de prachtige en inspirerende Kristin Schrot leeft voor muziek en heeft een mooie toekomst in het vooruitzicht! Bedankt voor het fijne gesprek en het vertrouwen.

Chase your dreams and wish you all the best!!

Linda van der Mespel

 

Share/Save/Bookmark