DJ René maakt entree op Soulheaven
Interviews
Dj_ReneRené van der Mespel, beter gezegd ‘DJ René’ komt uit Rijswijk en is 20 jaar oud. Nog niet heel bekend, maar dat zou zomaar eens kunnen gaan veranderen. Soulheaven staat voor hem op het programma, z’n grootste feest tot nu toe. Druk met alle voorbereidingen. Desondanks heeft hij in z’n drukke werkschema een gaatje gevonden voor een interview met Dancevenue.

DJ René is nu ongeveer vier jaar bezig met het draaien van muziek. René: "Helaas produceer ik zelf nog geen eigen gemaakte tracks, maar dit is wat ik graag zou willen doen. Ik vind het heerlijk om het publiek te vermaken en de zalen vol te krijgen. Het geeft voldoening om te zien dat iedereen los gaat wanneer ik achter de draaitafels sta en de beats laat knallen. Niets beters dan dat! Verder werk ik fulltime bij een grondverzetbedrijf en rijd ik veel met landbouwvoertuigen en machines. Mijn tweede passie".

Hoe ben je op het idee gekomen om DJ te worden?
Toen ik 16 jaar werd en geslaagd was voor het middelbaar onderwijs mocht ik van mijn ouders een cadeau uitkiezen. Iets wat ik graag op dat moment wilde was een complete set van Pioneer. Mijn neef, DJ Wimpie, was op dat moment al druk bezig met draaien op feesten en party’s. Hij was op dat moment mijn voorbeeld! Dat wilde ik ook! Al gauw had ik schoolfeesten in Den Haag en Rijswijk om te draaien. Sindsdien heb ik mijzelf ontwikkeld en heb ik gedraaid op meerdere locaties. Onder andere Voetbalvereniging HDV Den Haag, café de Paap in Den Haag, café De Halve Maan in Rijswijk en in The Thalia Lounge in Rotterdam. Zaterdag 16 februari sta ik op Soulheaven in het Filmhuis Den Haag. Ik ben nu druk met alle voorbereidingen bezig. Ik mag daar het feest openen met een set van anderhalf uur in zaal zeven. Dat wordt mijn hoogtepunt tot nu toe!

Wie inspireert jou?
Vroeger luisterde ik veel naar mixen van verschillende DJ’s. Ik heb eigenlijk niet iemand die mijn voorbeeld is, maar als ik moet kiezen dan wordt het David Guetta. Ik vind hem nou eenmaal een baas en hij weet keer op keer het publiek te vermaken met zijn eigen muziek. Zo stond hij ook op Tomorrowland 2012, echt heel erg vet!

Welke stijl draai je het meest?
Ik draai vooral Dance. Eigenlijk vind ik alles leuk om te draaien en te mixen. Dat zal ook blijken uit mijn mix voor Soulheaven. Hardstyle is daarnaast ook één van mijn favorieten. Ik voel meestal goed aan wat het publiek op dat moment wilt horen en daar speel ik dan op in.

Waar ben je te vinden?
Ik heb helaas nog geen eigen site. Via Facebook ben ik te vinden, maar wie heeft dat tegenwoordig nou niet?! Een eigen site wil ik dit jaar nog graag gerealiseerd hebben. Op deze manier kan je sneller contact leggen.

Wat is je planning voor dit jaar?
Zoals ik al zei, 16 februari 2013 Soulheaven in Den Haag. Verder heb ik nog een aantal feestjes en dinnershows op de planning staan. Nog allemaal niet heel spectaculair, maar ik hoop dat er nog meer komt!

Met wie zou je graag willen samenwerken?
Het zou een hele eer zijn om met Afrojack te mogen samenwerken. Wat een toffe gast is dat! Op Koninginnedag 2012 heb ik hem ontmoet en hij maakte me daar toch een show, amazing! Hij heeft in een korte tijd zo ontzettend veel voor elkaar gekregen. David Guetta staat ook op m’n lijstje.

Wat zijn je toekomstplannen?
Natuurlijk hoop ik bekender te worden. Wat ik vooral wil is muziek blijven draaien, daar wordt ik nou eenmaal heel gelukkig van! Het blijft fantastisch om de mensen met hun handen in de lucht voor je te zien staan! Het beste gevoel ever!

 


Share/Save/Bookmark