Mark Norman vertelt
Interviews

Spangen heeft een interview met Trance DJ Norman van Mark Norman. Lees mee over de laatste ontwikkelingen van dit Duo

Mark Norman

Misschien zijn er mensen in Nederland die het niet weten, maar Mark Norman is een Duo…
Mark is de meer producerende terwijl Norman zich met merendeels met het draaien bezighoud.
Aangezien er een hoop staat te gebeuren met het duo hebben wij van DanceVenue een interview geregeld.

Kennismaking

Terwijl ik samen met Rikoos door het centrum van Zoetermeer loop spreken we nog even wat we allemaal willen bespreken en ik merk op dat iedereen me heeft gerust gesteld dat het echt een vriendelijke knul is. (ik heb namelijk het interview met Norman alleen)

Aangekomen in de bar ontmoet ik Norman voor het eerst en na ons te hebben verplaatst naar het terras (het was deze avond uitzonderlijk warm) beginnen we te praten.

Om een beetje een gevoel te krijgen vraag ik aan Norman om zichzelf en Mark Norman voor te stellen.
De 29 jarige Norman begint te vertellen dat hij uit Zoetermeer komt en eigenlijk van jongs af aan al met muziek bezig is geweest. Op de middelbare school leerde hij Mark kennen en vanaf dat moment zijn de mannen al bezig met het samen maken van muziek.

Op zijn 19e verhuisde hij naar Leeuwarden om daar te studeren, nog steeds veel met muziek bezig begon hij een bedrijf dat zowel toen in Leeuwarden als nu nog steeds parties organiseert.

Samenwerking

Zoals al eerder gezegd, Mark Norman is een duo en naast het feit dat ze de muziek veelal samen maken is Norman de DJ. Op mijn vraag waarom voor deze insteek is gekozen kwam een kort maar krachtige opmerking. Volgens Norman vindt hij het gewoon leuk om in de picture te staan terwijl dat van Mark allemaal niet zo hoeft..

Maar samen muziek maken hoor ik mezelf bedenkelijk zeggen : levert dat dan nooit discussies op?
Ach het is eigenlijk heel simpel, vertelt Norman, meestal zijn we het helemaal met elkaar eens maar bij discussie over een track proberen we altijd naar elkaar te luisteren en dan komen we er altijd wel uit.

Doorbraak.

Zoals iedereen dat zou hebben gedaan had ik mij ook voorbereid op dit gesprek en ik vertel dan ook dat het mij opvalt dat de groei van Mark Norman wel erg snel is gegaan.
Norman moet hier wel om lachen en geeft ook toe dat het de laatste tijd inderdaad wel erg hard gaat. Al een tijdje maakten de mannen muziek in de studio van BPM dance (Randy Katana) waar ze heel veel hebben geleerd.
Op een gegeven moment kwam een track bij Tiësto terecht en hij nodigde de jongens volledig onder de indruk van deze track dan ook uit in Breda.
Van het een kwam het ander en deze ontmoeting heeft zo’n tee en een half jaar geleden geleid tot een contract bij de Blackhole stal.

Op mijn Wow reageert Norman dan ook Ja dat dachten wij ook, iemand waar je tegenop kijkt die jou track helemaal waardeert SUPER!!

Onze eerste echte gig was op Trance Energy, en daar sta je dan in een hal met enorm veel mensen maar wat een kick geeft het je.
Ik vraag wat hij leuker vind; grote feesten of clubs en eigenlijk maakt het hem niet zoveel uit, beide hebben zijn charme. Publiek in een club zijn meestal kritischer naar de DJ’s dan publiek op een groot feest. Maar het mooie vindt hij toch nog de energie die terug komt van de zaal, dat is de grootste kick.

Heden

Op het moment dat dit interview online staat is er diezelfde week een nieuwe CD uitgekomen met de prachtige titel “Synchronisity� wat zoveel betekent als: “spiegel van de ziel�. Met andere woorden als je ergens intens naar verlangt zal het je op een gegeven moment ook bereiken.
Prachtig gevonden en met zo’n mooie titel spreek ik uit wel erg nieuwsgierig te zijn naar de CD.
Norman vertelt dat het een dubbel CD is waar op de eerste CD alleen nieuwe tracks staan terwijl op de tweede CD een live mix staat met de oudere tracks, kortom een beetje A Best Of idee.

Deze CD is een instrumenteel album zoals in het verleden alle tracks instrumenteel waren, maar Norman zegt dat ze zeker openstaan voor muziek met meer vocals.

Release tour.

Om de fans van Mark Norman mee te laten genieten van deze nieuwe CD is besloten om een release tour te gaan maken met oa een party in de XL, ‘T paard van Troje, Noa en Players maar ook in het buitenland staan de nodige parties op stapel zoals in Engeland, Turkije, Singapore en Duitsland. Tijdens de Nederlandse tour zullen ze samen touren met Mojado die tegelijkertijd een nieuwe CD uitbrengt.

Toekomst

Terwijl het langzaamaan donkerder wordt vraag ik me hardop af wat hij allemaal nog verwacht van de toekomst.
Nou is het stellige antwoord, het liefste willen we van en voor onze muziek kunnen leven. Dat zou natuurlijk het mooiste zijn om van je hobby te kunnen leven.

Als ik vraag wat hij tot slot nog aan de bezoekers van www.dancevenue.nl wil vertellen zegt hij ze te willen bedanken voor alle steun tot nu toe en te hopen dat de fans ze ook in de toekomst blijven volgen

Mij moet in ieder geval van het hart dat iedereen die mij had ingepraat over Norman gelijk had, wat een aardige gozer!!

Terwijl dit interview online staat zal er ook een recensie van de CD online komen en mogen wij via de prijsvraagsectie twee CD’s weggeven.

Kuzzelssssssssssss Spangen

Prijsvraag

Wil jij de CD ook zelf beluisteren, doe dan mee aan de prijsvraag en win een gratis exemplaar van deze dubbelaar.

Klik hier om naar de prijsvraag te gaan

Website Mark Norman: http://www.mark-norman.com

 

Share/Save/Bookmark