Interview Absolutely Stereo twee Jaar
Interviews
ImageAanstaande Zaterdag 15 september bestaat Absolutely Stereo twee jaar en wij van Dancevenue vonden het daarom tijd voor een interview met de dames van deze avond Miss Monica en Miss Bunty!

Op een druilerige maandagavond zijn Rick en ik afgereisd naar Rotterdam om Miss Monica en Miss Bunty eens het hemd van het lijf te vragen over Absolutely Stereo.

Onder het genot van een heerlijk versgezette cappucino eerst maar eens gevraagd waarom Absolutely Stereo ooit in het leven is geroepen.

Monica: "Voordat ik ziek werd had ik in Nighttown een vaste avond en dat beviel mij en de bezoekers prima. Na mijn ziek zijn heb ik ook wat eigen avonden in de Las Palmas gehad en eigenlijk wilde ik gewoon weer een vaste Miss Monica avond waar ik lekker mijn eigen ding kon doen en mijn eigen sound kon neerzetten! Tijdens mijn ziekzijn had ik al een geweldige naam verzonnen voor het moment dat ik weer helemaal up and running zou zijn en dat was Absolutely Stereo. Dus toen de Las Palmas aan het einde was gekomen ben ik naar MAW gestapt met het voorstel voor een eigen avond en Absolutely Stereo was geboren."

 

Grappig dat er voor mij gelijk een misverstand uit de wereld werd geholpen. In mijn beleving stond Absolutely Stereo voor het complete muziekplaatje dat de avond voorstaat en dat vertelde ik dus ook aan Monica.

Monica: "Ja dat is grappig... meerdere mensen hebben dat idee en daaruit blijkt maar weer wat een gouden vondst het was van me, haha".

 

Tijdens de Absolutely Stereo avonden staat Miss Monica altijd met een vocaliste die de avond muzikaal net een stapje verder tilt. In het begin waren dat nog verschillende vocalisten, maar al heel snel werd het een vaste MC, namelijk Miss Bunty. Waarom die overstap naar een vaste MC?

Monica: "Eigenlijk werd al heel snel duidelijk dat ik met Marielle (Miss Bunty) een bepaalde chemie had.. Wij samen voelen elkaar helemaal aan en ik zie haar stem dan ook als een onderdeel van mijn muziek die ik draai! Kortom het plaatje word op die manier helemaal gevuld zoals ik het graag zie."

 

Maar hoe denkt Miss Bunty hier over?

Marielle: "Ik voel ook inderdaad die chemie heel sterk met Monica, we staan er allebei niet om er een one woman show van te maken. We willen er gewoon een muzikaal compleet plaatje van maken en volgens mij lukt dit aardig. MC zijn is meer dan alleen een yell roepen en vragen of de handjes in de lucht kunnen. Als je dat drie keer op een avond doet weten de mensen het ook wel! Nee ik vind het juist zo belangrijk om een aanvulling te zijn zodat het plaatje gewoon staat als een huis. Ik heb natuurlijk al zoveel jaar ervaring als vocaliste in de housemuziek en ik vind de muziek dan ook helemaal geweldig. Dat helpt natuurlijk ook mee."

Monica vult daarop graag aan dat die ervaring natuurlijk ook heel belangrijk is voor beide partijen...

 

Samen met Monica lopen we even wat edities door en er komen een keur aan namen voorbij die de avonden hebben bijgewoond: Secret cinema live, Benny Rodrigues, Erick E en Honey Dion zijn een aantal grote jongens die voorbij kwamen, maar Miss Monica vind het ook altijd cool om nieuwe upcoming talenten een kans te geven zoals de winnaar van de dj contest die altijd een avond mag starten.

 

Na dit geweld aan namen die al zijn geweest, heb je nog wensen, vraag ik Monica?  

Monica: "Ja natuurlijk wensen blijf ik houden. Het lijkt me helemaal geweldig om een keer met Carl Cox hier te staan of met Joris Voorn, dus wie weet wat het 3e jaar Absolutely Stereo allemaal gaat brengen!"

 

En die talenten?  Krijgen die ook in het derde  jaar kansen om bij Miss Monica door te breken?

"Ja natuurlijk, ook in dit jaar gaan we weer een dj contest houden en mag de winnaar weer de avond openen!", aldus Monica.

 

Nu het tweejarig bestaan eraan komt valt me wel iets op. Tweejarig bestaan met twee damesduo's. Is dat speciaal zo bedacht?

Monica: "Nou het kwam allemaal wel leuk bij elkaar zo. DJ Roussia ken ik al van voor mijn ziekzijn en we hebben meerdere keren samen in Frankrijk gestaan en zijn altijd contact blijven houden. Nu bleek dat zij in Frankrijk dezelfde chemie heeft met een vocaliste als ik met Miss Bunty, dus het leek ons heel leuk om dan weer eens een keer alles uit de kast te halen voor het publiek en dan maar als verjaardagsfeestje voor het tweejarig bestaan.

Marielle: "Ja ik vind het ook helemaal leuk om te zien hoe die dames hun show neerzetten. Ik weet dat deze dames het heel anders aanpakken als wij en wil dit ook weleens live meemaken."

 

Nu zat ik van deze zomer in de line ups van diverse feesten en festivals te kijken en kwam ik jou en Bunty ook opeens tegen als Absolutely Stereo in de line up word  die naam een merknaam?

Monica: "Ja, dat klopt doordat de avonden een duidelijk succes zijn komt er van buiten ook vraag naar ons als duo en als de feestjes leuk zijn doen we daar graag aan mee."

Marielle: "Ja leuk hè we gaan de boer op, maar we hebben wel heel duidelijk het idee dat we alleen naar bepaalde locaties en festivals gaan. De mensen die Absolutely Stereo kennen verwachten toch een bepaalde invulling van dit concept en dat willen we dan ook wel brengen.Het hele plaatje moet compleet zijn, dus ook het licht en geluid!"

 

Nog iets voor de fans?

Beiden in koor: "Wij  zijn er klaar voor dus let the party begin!"

 

 

Meer info en flink veel foto's van voorgaande edities zijn te vinden op www.mawparty.nl

 

Wil komende zaterdag dit knalfeest meemaken? Wil jij samen met Miss Monica en Miss Bunty het dak van de off corso eraf knallen? Stuur dan een mail met je volledige naam naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. en misschien ga jij komende vrijdag onderdeel worden van dit nu al legendarische feest!

 

 

Share/Save/Bookmark