Vervlakking van de house
Column
Image Housers aller naties verenigt u!!! Het is tijd voor rebbellie... Waar zijn de tijden gebleven? Dat wij housers nog met de nek werden aangekeken op verjaardagen en feestjes met een burgelijk karakter?? De tijden dat we ons moesten verdedigen tegenover de "gewone" burgers om onze weekenden vol sodom en gomora?

Housers aller naties verenigt u!!! Het is tijd voor rebbellie...

Waar zijn de tijden gebleven? Dat wij housers nog met de nek werden aangekeken op verjaardagen en feestjes met een burgelijk karakter?? De tijden dat we ons moesten verdedigen tegenover de "gewone" burgers om onze weekenden vol sodom en gomora?

De tijden dat underground feestjes nog underground waren? De tijden dat er besmuikt werd gesproken over die drugsfeesten?? De tijden dat er alleen in de randstad aan house werd gedaan en in Huppelkuttenveen nog disco werd gedraaid? Waar zijn de hallen gebleven waar een blind paard nog geen schade kon aanrichten?!


Wat waren het goede tijden he?? De door-de-weekse dagen dat je met een roes van heerlijkheid zat terug te denken aan het geweldige feest wat je had meegemaakt die zaterdag en de voorpret van het feit dat je aanstaande zaterdag weer zo'n knaller mee zou maken.

Het is natuurlijk al een tijdje aan de gang en we hebben het allemaal wel aan zien komen maar als struisvogels onze koppen in het zand gestoken! De vervlakking van de House!

 
Opeens (wie weet nog precies wanneer?) begreep clubleidend en DJ-end Nederland dat er veel meer geld te halen viel als je de feestjes grootschaliger maar vooral herkenbaarder zou maken?! Met als gevolg nog steeds elk weekend legio feesten alleen niet meer voor elk wat wils. Nu worden elk weekend dezelfde DJ's geprorammeerd. Deze draaien exact dezelfde set  als ze bij de vorige gig op die avond ook al hebben gedaan en wat ze volgende week ook weer zullen doen. Hiervoor krijgen ze niet 2 krentebollen en 1 fristi, maar een uurtarief waar menig mens een maand voor moet zwoegen!

Deze DJ's zijn dan natuurlijk wel lekker veilig de hele week ook op Radio 538 te horen zijn zodat iedereen wel weet welke geweldige hit er nu aan komt! Als ik ergens een hekel aan heb is het wel aan Radio 538 hitjes! Om gedraaid te worden op 538 heeft menig DJ zijn ziel aan de duivel verkocht door zijn/haar plaat dusdanig aan te passen (lees verkrachten) dat de massa deze plaat ook begreep.


Opeens werd de scene niet meer geregeerd door liefhebbers van muziek, maar door huismoedertjes die op feesten afkomen omdat die jongen er draait die je zoveel op de radio hoort. Door mannen in pak die naar een avondje Tiesto gaan. Tony Montana wannabee types die de hele avond met een tientje op zak mr. Bigshot staan uit te hangen! 50 Cent look-a-likes die met een stoere blik in de hoek van een zaak staan en nog geen centimeter van die standplaats afkomen omdat dat natuurlijk niet Cool is!
 

Hoelang gaat het nog duren voordat er bij de C1000 zegeltjes gespaard kunnen worden voor een avondje Sneakerz of ander populair feestje???
 

House is Hot.... of een commercieel gedrocht???


Share/Save/Bookmark