Column
Vervlakking van de house
Column
ImageHousers aller naties verenigt u!!! Het is tijd voor rebbellie... Waar zijn de tijden gebleven? Dat wij housers nog met de nek werden aangekeken op verjaardagen en feestjes met een burgelijk karakter?? De tijden dat we ons moesten verdedigen tegenover de "gewone" burgers om onze weekenden vol sodom en gomora?
Lees meer...
 
Carnaval
Column
ImageVan de week stelde ik een vriend van me de wekelijkse vraag hoe hij het komende weekend door zal brengen.  Of hij nog leuke feestjes in het vooruitzicht had of misschien weer een aantal sociale verplichtingen had opdat hij vervolgens weer ‘s niet op ons feestje kon komen. 
Lees meer...
 
Mijn twintigste verjaardag
Column
Ik weet het nog heel goed toen ik mijn twintigste verjaardag mocht vieren.  Laat me je even een beeld van die dag schetsen; ik zat vrijwel in mijn eentje op het strand, 28 graden Celsius, strak blauwe lucht, kalme zee, licht briesje, hier en daar een verdwaalde wandelaar, groene wuivende palmbomen en een lekker chill muziekje kwam van een strandtentje. 
Lees meer...
 
Onbegrip
Column

Op een luie vrijdagmiddag zat ik wat over het forum van partyflock te browsen toen mijn oog viel op een topic met de volgende titel: In Kameroen strijkt men de borsten van tienermeisjes plat. Vol verbazing besloot ik het topic eens te bekijken en mijn verbazing steeg met de minuut toen ik de reacties las die daar geplaatst werden. Het vreselijke nieuws dat men met verhitte voorwerpen op de beginnende borsten van jonge meisjes slaat om de groei ervan tegen te gaan werd ontvangen met kortzichtige opmerkingen als: ‘wat een idioten’, ‘zieke lui daar’, en ‘ja ze besnijden ook vrouwen’. Natuurlijk is het erg dat dit gebeurt, zeker als je de achterliggende redenen hoort. De beweegreden voor die meisjes hun moeders, tantes en oma’s is dat zij hun dochter willen beschermen tegen opdringerige mannen. Om te voorkomen dat deze meisjes slachtoffer worden van aanranding en/of verkrachting met eventuele zwangerschap of HIV infectie als gevolg probeert men ze zo lang mogelijk kind te houden.

Lees meer...
 
Nog maar ééntje dan?
Column

Na het lezen (en schrijven) van de laatste twee columns begin ik weer last te krijgen van reiskriebeltjes. Ik ben inmiddels alweer drie maanden in Nederland na mijn laatste buitenlandse avontuur. Ondanks dat ik in Bulgarije vier maanden op een vaste plek woonde en daar ook nog moest studeren, had ik daar toch wel een vakantiegevoel. Met name omdat ik daar veel vrijheid had en ook nog eens van een aantal weekendjes weg heb kunnen genieten. Zo vierde ik kerst in Macedonië en met oud en nieuw stond ik te feesten in Istanbul. Nu ik weer helemaal gewend ben aan de dagelijkse beslommeringen in Nederland krijg ik weer steeds meer zin om er eens lekker tussen uit te knijpen. De zomervakantie komt ook steeds dichterbij, dus ik zit al regelmatig te fantaseren over exotische bestemmingen waar ik de tijd van mijn leven kan hebben. Met nog wat spaargeld, extra inkomsten van mijn bijbaan en uitzicht op een flinke belastingteruggave wordt zo’n vakantie ook nog eens een haalbaar streven. Alleen rest mij nu nog de moeilijkste vraag: waar wil ik heen?

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 8