Home Nieuws Festivals Het Amsterdam Jazz Festival: Dulfers Choice!
Het Amsterdam Jazz Festival: Dulfers Choice!

hansdulferSoms maakt Dancevenue een uitstapje. Zo ook zondag 6 september. De derde editie van het Amsterdam Jazz Festival vond dit jaar plaats in de Amsterdam ArenA. Levende jazzlegende Hans Dulfer verleende, vanwege zijn 75ste verjaardag, zijn medewerking aan deze speciale editie.

Een uitzinnig publiek, dat wilde hij in de Amsterdam ArenA teweeg gaan brengen. “Ik mag meebeslissen wie er op het Amsterdam Jazz Festival komen spelen. Ik probeer zo veel mogelijk namen te krijgen die nog niet eerder op het Jazz Festival gespeeld hebben, maar waarvan ik het belangrijk vind om ze te laten horen.” Het Amsterdam Jazz Festival: Dulfers Choice!

Goede keuze
De keuze van Dulfer viel bij het publiek in de smaak! De in Kameroen geboren Ntyam Rosie was een paar maanden geleden te horen op het North Sea Jazz Festival. En nu, drie weken na de geboorte van haar kindje, zong ze alweer de sterren van de hemel. Ze bedankte het publiek in haar moedertaal. Akiba! Trijntje Oosterhuis trad voor de gelegenheid op met het Ruud Jacobs trio. De 81-jarige Manu Dibango die in 2004 werd benoemd tot UNESCO Artist for Peace. De Deeldeliers (met oa Jules Deelder) die, zoals ze zelf zeggen gehakt maken van jazz, rock, funk, soul, hip, hop, jive, jump, ska, punk, dub, grunge, rap, bop en alles daaromheen en tussenin, waarbij ze volslagen van god los door het lint gaan. Jazz- en soulzangeres Sherry Dyanne was ooit wiskundelerares maar heeft gelukkig gekozen voor muziek nadat ze tweede was geworden bij de Soundmixshow met een nummer van Erykah Badu. Maar ook Licks & Brains, Michiel Borstlap, Joseph Bowie en New Cool Collective.

Arena Jazz award voor Hans Dulfer
Uiteraard was Candy Dulfer ook op het feestje van haar vader. Nadat ze met haar jazzbezetting het publiek haar veelzijdigheid had laten horen, overhandigde ze hem begin van de avond de ArenA Jazz Award. De 75-jarige muzikant kreeg deze award voor zijn succesvolle nationale en internationale carrière. ‘Hans Dulfer heeft ontzettend veel voor de muziekwereld, en met name voor de jazz, betekend,’ zegt organisator Hendrik Jan de Mari. ‘Niemand anders verdient deze prijs meer.’
Een mooi jazzfestival met als hoogtepunt (aldus uw redacteur) het optreden van Hans Dulfer zelf. Wat een feestje, vanaf het eerste nummer! Het podium gevuld met geweldige muzikanten waaronder uiteraard Candy, een zanger die de boel goed wist op te hitsen (hij zou het ook goed doen op menig housefeest) en een hippe danser. Hij wilde een uitzinnig publiek, hij kreeg een uitzinnig publiek. Akiba Hans! 

Share/Save/Bookmark