Home Nieuws Festivals Wooferland 2015 maakt van opa’s weer pubers
Wooferland 2015 maakt van opa’s weer pubers

naamloosAfgelopen zaterdag stroomde het Houtrak terrein bij Halfweg vol met duizenden dance-classics liefhebbers. In een stralend zonnetje hebben zij deze geweldige dag weg gedanst op vette beats van toen. De overwegend blije gezichten zorgden voor een relaxt sfeertje. Kortom Wooferland 2015 kan de boeken in als een topfestival!

Strak geregeld
Wooferland 2015 kende 3 podia in tenten. Zo waren er het House of Love, het House of Energy en het House of Freestyle. Het House of Energy was flink gegroeid in vergelijking met voorgaande jaren. Een goede beslissing van de organisatie want deze tent was de hele dag bomvol. Er waren voldoende bars en voor de hongerlijders was er een ruime keuze aan (healthy) snacks. Het was allemaal weer strak en overzichtelijk geregeld.

Woofers niet allemaal classic
Wooferland biedt voornamelijk dance classic tracks. Het publiek is echter niet classic. Natuurlijk lopen er gemiddeld meer 40 plussers rond dan op andere festivals. Maar Dancevenue spotte ruim voldoende twintigers. Zo was daar de 27 jarige Belinda met fel gele sneakers, een kort afgeknipt spijkerbroekje en een halter t-shirtje. Ze staat heerlijk te swingen en geniet zichtbaar en met volle teugen. “Dit is mijn tweede keer Wooferland en zeker niet de laatste”, zegt ze met een pretbek. De gewichtshefster met een figuur als een Olympisch zwemster heeft het enorm naar haar zin want “de mensen zijn zo relaxed en aardig. Ik ga veel naar festivals maar op Wooferland kom je gewoon nul komma nul opgefokte lui tegen”.

Woofers uit het hele land
Met zo’n 7000 bezoekers is Wooferland een relatief klein festival. Maar het is zeker geen lokaal feestje. Zo is Erik (40) uit Den Haag erg in zijn sas met Wooferland: ”Ik ging vroeger niet naar raves of soortgelijk feesten. Daarom kende ik bijvoorbeeld Darkraver niet. Wooferland biedt mij de gelegenheid om deze held nu toch te omarmen. Helemaal super toch!”. En weg sprong ie. En al liggend in het gras met uitzicht over het meertje spraken we Ruben (37) uit Groesbeek:” Ik ga ieder jaar met mijn maten. Voor ons is het een feest van de herkenning en hier vieren we het feit dat we ooit jong zijn geweest. Ik ben de enige die geen kinderen heeft en de rest voelt zich al opa. Haha. Maar hier niet hoor. Hier zijn ze allemaal ineens weer een dag springlevende pubers!”.

Binnen een dag van opa naar springlevende puber. Wooferland dank je wel!

Share/Save/Bookmark