Home Nieuws Festivals DEFQON.1 Weekend warriors festival
DEFQON.1 Weekend warriors festival
0
DEFQON.1, het dancefestival dat sinds 2011 plaats vindt op het evenemententerrein in Biddinghuizen naast Wilibi Holland. De kaarten zijn ieder jaar snel uitverkocht en het feest is wereldwijd immens populair. Er is plaats voor veel verschillende muziekstijlen, in de categorie ‘hardere dance’. Je kunt er drie dagen lang de beste beats door de speakers horen klinken. Dancevenue ging zaterdag eens kijken.

Het muziekfestival DEFQON.1 ging vrijdagmiddag 21 juni van start. Zo’n 20.000 bezoekers hebben drie dagen op het terrein doorgebracht en bleven het hele weekend kamperen. Dancevenue wilde de sfeer wel eens proeven. Even voor 11:00 uur werd het festivalterrein geopend en al snel stroomden de dance-liefhebbers uit heel Europa het terrein van Biddinghuizen op. Het was een regenachtige dag, maar desondanks weerhield het de 55.000 bezoekers het er niet van om massaal te stampen en de pannen van het dak te raggen. Op DEFQON.1 kun je op 16 verschillende plekken de hardere dance-muziek horen. Om 20:30 uur stonden Gunz for Hire geprogrammeerd in een stampvolle Blue. Het was overduidelijk de beste set van de dag. Ook Menthal Theo weet keer op keer de juiste snaar de raken. Ook hij wist rake klappen uit te delen met zijn beats.

Bezoekers vertellen 
Dancevenue vroeg een aantal bezoekers om hun mening. Dave: ‘Dit is het hoogtepunt van het jaar, ik weet me altijd goed te vermaken op DEFQON. Ik kan nu al niet wachten tot volgend jaar!’. Danny bevestigd dit en vertelt dat ondanks de regen er een prima sfeer hangt, de mensen zijn chill en komen om hun passie te delen. Jordy voegt hieraan toe: ‘Ik had geluk met de kaartverkoop, hierdoor heb ik een beste bazendag samen met m’n vrienden’. Als we Samantha om haar mening vragen, is ze verbaasd waarom we vragen wat ze van DEFQON.1 vindt. ‘Je MOET hier geweest zijn!! Meer heb ik er niet aan toe te voegen, haha!’. Het is duidelijk, de festivalgangers komen voor één ding en dat is feesten en los gaan!

Hoogtepunt
Een overduidelijk hoogtepunt van DEFQON.1 is de zaterdag avond. De tienduizenden festivalgangers verzamelen zich bij Main Stage voor de eind show. Frontliner mocht samen met Villian de avond afsluiten met een waanzinnige show met verschillende sounds en veel vuurwerk. Een prachtige dag, die onderdeel was van een memorabel weekend!!

DEFQON.1  2013 Once a year all warriors unite for the gathering of the harder tribes

Linda van der Mespel

Share/Save/Bookmark