Home Nieuws Festivals Soulheaven: het culturele gay-mix en openminded festival with SOUL!
Soulheaven: het culturele gay-mix en openminded festival with SOUL!
soulheaven

Na een uitverkochte zomereditie was het tijd voor een wintereditie van het Soulheaven Festival. Stichting Intense Impact organiseerde het gay-mix-openminded festival op zaterdag 16 februari 2013 in het Haagse Filmhuis. Een breed programma, verdeeld over vier zalen. Het beloofde een mooie avond te worden, inclusief een special diner en filmprogramma voor de echte liefhebbers. 

DJ René mocht het spits afbijten en opende de avond. Dit aanstormende talent draaide eerder in de Thalia Lounge en Café de Paap. Zijn muziek is populair en breed georiënteerd. Ondanks het rustige begin van de avond gingen er om 23:00 uur al aardig wat voetjes van de vloer. René wist de beste hits te mixen dat resulteerde in een spectaculair begin van de avond.

Puur genieten
Om 23:30 uur werden de andere zalen geopend. Intussen was de rij voor de garderobe een stuk minder en kon men gaan genieten van een heerlijke avond uit. Er was overal aan gedacht. De cocktailbar bleek een groot succes. De cocktails gingen als warme broodjes over de toonbank. Puur genieten, shaked or stirred! Ook aan de ‘normale’ bar was het allemaal goed geregeld. De vele barmannen en vrouwen stonden voor je klaar om je favoriete drankje in te schenken.

Een waar feest!
Om 00:30 uur was het tijd voor de Tango demo. Een trio, bestaande uit één vrouw en twee mannen, sleepte je mee in een verleidelijke en inspirerende dans. Er was goed ingespeeld op het thema gay, mix and openminded. Het vervolg was door The Sissies. Twee verklede vrouwen, in carnavalsstemming, lieten hun 70-80’ties nummers de dansvloer opstromen. Iedereen kwam spontaan tot leven en maakte er een waar feest van. In de foyer was ondertussen Miss T de sterren van de hemel aan het draaien. Haar enthousiasme kon je voelen, kippenvel. De jambe maakte dit verhaal compleet. Het was een perfecte combinatie van twee talenten. Zelfs de mensen buiten begonnen spontaan te dansen. De live bandjes zorgden voor de variatie. Ook deze zaal werd druk bezocht door het publiek en maakte het tot een groot succes.

Line up:
Dean & Blossom, Miss T, Live act: Pinkpink, Little Dutch, Phunky Cookie & I am Feroche, DJ René, Tango Demo, The Sissies, Luuk Wessels, Ezgi, Bryony Burns, Micky Kieboom, Fantine Tho, The Hags of The Hague, The Celluloid Closet.

Check de foto’s van deze Soulheaven editie

Linda van der Mespel


Share/Save/Bookmark