Home Nieuws Festivals A Day at the Park wat een feest!
A Day at the Park wat een feest!

 

2012-07-21_ADATP_photo-company.nl_5278Nu de zomer definitief is doorgebroken is het tijd voor A day at the park! De afgelopen vier edities waren volgens velen de laatste jaren het hoogtepunt van ieder zomerseizoen. Nu dit kleurrijke festival zijn vijfde editie lanceert is het tijd om alles uit de kast te trekken en dit op een spectaculaire manier te vieren. Het Amsterdamse Bos was op zaterdag 21 juli 2012 omgetoverd tot een waar sprookjesbos.
Eigenzinnige theater, een wijnbar , stuwende house en live-muziek op de achtergrond terwijl je als bezoeker je kan vermaken met de picknickmandjes en tafels. De festivalweide was volop in stijl van de zomer gebracht, inclusief een zweefmolen. Dit jaar een nog groter publiek, meer headliners, maar nog altijd het gevoel van passie en detail. Op zaterdag 21 juli ging de vijfde editie van A day at the park de boeken in als een fantastisch verjaardagsfeest. Een jubileum dat in stijl gevierd werd.

Line-up and stages
De mainstage had een line-up waarmee iedereen zich vermaakte en het was dan ook  de hele dag bomvol, gezellig en sfeervol. Om te beginnen met Housequake, DJ Roog en Erik E weten met hun beats ver buiten het Amsterdamse Bos te treden. Uit Berlijn komt de Canadese technokoning Richie Hawtin voor een exclusieve, enige Nederlandse festivalshow deze zomer, Londen levert houseduo Groove Armada voor een speciale DJ-set, Green Velvet komt vanuit de VS voor een extravagante live-show. En dan hebben we het alleen nog maar over het hoofdpodium, waar ook Steve Lawler stond geprogrammeerd.

From Amsterdam with Love
Op het tweede podium From Amsterdam with Love ligt de nadruk vooral op de live bands. Op dit podium stonden onder meer de dik funkende band van Jazzanova feat. Paul Randolph staat, evenals een tot de tanden gewapend Kraak & Smaak en de smaakmakers van Chef'Special. En dan zijn er nog de disco-uitstapjes van Aeroplane en de onvoorspelbaarheid van Real El Canario, DJ's die je om een boodschap kunt sturen. Vooral Kraak&Smaak rockte de volle tent naar een hoogtepunt met opzwepende nieuwe nummers.

Extra podium
Nieuw dit jaar op A day at the park, een derde podium!! De beste traktatie die je op een verjaardag uit kunt delen. Under the Rader was verborgen voor het grote publiek maar bevat muziek en sfeer en intimiteit. Verschillende artiesten mochten dit podium betreden, de herboren legende Dimitri Kneppers is, de GZG-gekte van De Man Zonder Schaduw of een live-set van technohippie Arjuna Schiks. Ook aanwezig, A day at the park-resident Dennis Ruyer, het geluid van de nieuwste generatie producers in de vorm van ONNO en de Amerikaanse dance kameleon Blake Jarrell.
Het is een feit, A day at the park bestaat vijf jaar en is stralend voor de dag gekomen. Er is veel nagedacht over de decoratie, theater en creatief vermaak. Er is voor ieder wat wilt, voor jong en oud. Het publiek bevond zich letterlijk in een fabeltje waarin aan alles was gedacht. De zon maakte het plaatje compleet en de menigte genoot volop!


 

Share/Save/Bookmark