Home Nieuws Festivals Appelsap line up bekend. Gratis after in Trouw
Appelsap line up bekend. Gratis after in Trouw

appelsapZondag 22 juli barst het Appelsap Fresh Music Festival weer los in het Oosterpark in Amsterdam. Op het festival vind je het allerbeste en allernieuwste op het gebied van Hiphop, Soul en Electronische muziek. De line up is rond. Onder andere French Montana (US), Faberyayo & Benny Sings (+band), Danny Brown (US), Lil' Kleine, Krystal Klear (UK), Breach (UK) en Lefties Soul Connection (+ special guests) zijn vandaag toegevoegd. Ook is er in Trouw een gratis afterparty met een nog geheime line up.

Het Fresh Music Festival doet zijn naam eer aan en presenteert dit jaar maar liefst 4 Amerikaanse Hiphop-primeurs. Naast de eerder aangekondigde ScHoolboy Q, Ab-Soul en Danny Brown, staat niemand minder dan de rising star French Montana voor het eerst op een Nederlands podium. De in Marokko geboren Montana is geen kleine jongen. Hij werd onlangs getekend door het Bad Boy label van P. Diddy. Op dit moment staat Montana op nummer 1 in de Amerikaanse iTunes charts met de eerste single van zijn komende debuutalbum 'Excuse my French' dat executive wordt geproduceerd door Rick Ross.

Appelsap heeft ook weer een Nederlandse primeur. Het solo-album Coco van Faberyayo is krap een week jong en ontvangt overal lovende recensies. Yayo staat voor het eerst solo samen met een live band (onder leiding van Benny Sings) op een Nederlands festival.

De raw funkband Lefties Soul Connection is op hetzelfde podium toegevoegd voor een speciale liveshow in samenwerking met artiesten van hiphoplabel Top-Notch. Wie dit zijn blijft nog even geheim.

Eerder al werden Danny Brown, Breach, Krystal Klear, Lil' Kleine en Sjaak toegevoegd aan de line up: Met de uit Detroit afkomstige Danny Brown, één van de hotste rappers van het moment, is er nog een internationale top-act bijgekomen op de Main Stage. De Colors x Boiler Room Electronic stage wordt verder versterkt met oude bekende Breach (UK), nieuwkomer Krystal Klear (UK) en de Nederlandse Presk. Aan het derde podium is de vernieuwende Londonse Hiphop/Soul-act 2morrows Victory toegevoegd. En natuurlijk staat er op Appelsap ook op Hiphopgebied weer nieuw talent. De ras-Amsterdamse zeventienjarige Lil' Kleine krijgt dit jaar de eer het festival te openen. En de populaire rapper Sjaak uit Amsterdam-Oost geeft ons een kleine preview van zijn nieuwe album.

Zij voegen zich bij internationale headliners als ScHoolboy Q (US), Ab-Soul, Disclosure (UK) en Rustie (UK) en de top van de hedendaagse Nederlandse Hiphop: Mr. Polska, Nebulon (Zwart Licht, Skinto, NoizBoiz & D-Lipps), Hydroboyz, Sef en dj’s FS Green, SP, Vic Crezée en Abstract zijn present om in de volle breedte de stand van zaken van de Nederlandse hiphopscene weer te geven.

Ook op het Electronische podium dat wordt ge-host door het Amsterdamse Colors en Boiler Room uit Londen vind je de crème de la crème van de progressieve electronische muziekscene. De hotste UK-act van dit moment Disclosure zal voor het eerst in Nederland hun waanzinnige liveset het park in blazen. Verder zijn er optredens en dj sets van o.a. Redinho, Mickey Pearce, Krystal Klear en Cinnaman. Alle sets worden online live gestreamd door Boiler Room.

Op de live stage waren al eerder de Amerikaanse soulzanger Jesse Boykins III, de Canadese jazzcrew BadBadNotGood en dj-sets van Lefto (BE), Full Crate en Rob Manga bekendgemaakt.

Gratis Afterparty in Trouw
Appelsap kondigt ook aan dat de afterparty in Trouw gratis toegankelijk zal zijn. De programmering van deze avond blijft nog een verrassing.

Ontour x Appelsap-pack
In samenwerking met Nederlands fashion-merk Ontour heeft Appelsap een limited edition festival pack ontwikkeld, bestaande uit een army-coat, T-shirt en een Appelsap-ticket voor de prijs van €150,-. De packs zijn te koop in de betere boutique stores van Nederland en is in zeer beperkte oplage verkrijgbaar.

Food
Traditioneel zal het eten en drinken ook dit jaar weer van topniveau zijn. Met o.a. de Burgermeester, Cantina Mexicana, De Soepbus, het Surinaamse eten van de Familie Josephs (al sinds dag 1 op Appelsap!) kan iedereen genieten van de meest uiteenlopende culinaire hoogstandjes, iets dat bij Appelsap hoog in het vaandel staat.

Maak kennis met de artiesten op www.appelsap.net en via de Appelsap Spotify account Appelsap Spotify Playlist.

De complete line up:
French Montana (US)

Schoolboy Q (Black Hippy, US)


Danny Brown (US)


Ab-Soul (Black Hippy, US)


Rustie (UK)


Disclosure (Live-show) (UK)


N.E.B.U.L.O.N. (Zwart Licht, Skinto, NoizBoiz & D-Lipps)
Faberyayo & Benny Sings (+ band)

Hydroboyz

Mr. Polska

Sef (+band)


Sjaak

Colors Amsterdam X Boiler Room (UK)


Redinho (UK)


Cinnaman 


Krystal Klear (UK)


Mickey Pearce (UK)


Breach (UK)


Presk

Lefto (BE)


Badbadnotgood (CA)


Jesse Boykins III (US)


2Morrows Victory (UK)

Lefties Soul Connection (+ special guests)


Lil' Kleine


SP


FS Green


Full Crate


Vic Crezée


Rob Manga

Abstract
DJ
Tim Nieburg

Appelsap Fresh Music Festival

Sunday July 22, 2012
Oosterpark, Amsterdam
12:00 - 23.00 uur
Kaarten zijn te koop via
www.appelsap.net

Share/Save/Bookmark