Home Nieuws Aankondigingen OMD keert terug in blakende vorm
OMD keert terug in blakende vorm
OMD_artwork

Vorig jaar sierde hun hit Enola Gay uit 1980 nog de opening van de Olympische Spelen, nu keert OMD volwaardig terug met een compleet album. Getiteld 'English Electric' is hetalweer de 12e plaat van de wereldberoemde new wave-band, die zich hiermee in blakende vorm presenteert. Een typische synthpop-plaat met welbekende OMD thema's, maar een 21e eeuwse aanpak. Op 5 april laten de Britten horen waar ze tegenwoordig voor staan. ‘English Electric’ wordt uitgebracht door BMG Rights Management. De eerste single “Metroland” verschijnt in maart.

Geschreven, geproduceerd en gemixt door de heren van OMD- Andy McCluskey en Paul Humphreys- is 'EnglishElectric' een 12 tracks tellende ode geworden aan technologie, de ruimte en de liefde. Vlijmscherpe synthpop sijpelt op verschillende tempo's door in de songs, die variëren van zwoele electroballads tot regelrechte clubtracks.

Hoogtepunten
Hoogtepunten zijn ondermeer het radioactieve gekletter van 'Atomic Ranch', een nummer waar de draak wordt gestoken met computerstemmen, en 'Kissing The Machine', gemaakt met Karl Bartos van Kraftwerk, een van OMD's vroegste inspirators. En dan is er 'Helen Of Troy', een nummer waar de groep weer inhaakt op de vele historische verwijzingen in hun oeuvre. Het ijzige, meeslepende 'Metroland' wordt de eerste single en verschijnt 25 maart.

Doorbraak in jaren '80
OMD brak begin jaren 80 door, om halverwege jaren 90 uit elkaar te vallen. Het oorspronkelijke viertal - Andy McCluskey, Paul Humphreys, Malcolm Holmes en Martin Cooper- kwam in 2006 weer samen, wat in 2010 resulteerde in album 'History Of Modern'. Over opvolger 'English Electric' zegt Humphreys: “Het overheersende gevoel heeft hier met verlies te maken, melancholie, dat dingen niet zijn gegaan zoals je had gewild, of dat nu slaat op technologie of persoonlijke relaties.” De albumtitel, afkomstig van een Brits industrieel fabrikant, past bovendien mooi bij het producerende duo, beide fervente locomotief-enthousiasten en zelfverklaarde technologie-nerds.
Het oorspronkelijke viertal zal deze zomer wederom samenkomen voor een serie niet te missen shows, om hiermee ook hun 35-jarig bestaan als band te vieren.

De complete tracklist van 'English Electric':
1. ‘Please Remain Seated’
2. ‘Metroland’
3. ‘Night Café’
4. ‘The Future Will Be Silent’
5. ‘Helen of Troy’
6. ‘Our System’
7. ‘Kissing The Machine’
8. ‘Decimal’
9. ‘Stay With Me’
10. ‘Dresden’
11. ‘Atomic Ranch’
12. ‘Final Song’


Share/Save/Bookmark