Home Nieuws Aankondigingen Systematic Recordings - ADE Special - Powered by Electronation
Systematic Recordings - ADE Special - Powered by Electronation

zondagNa twee eerdere succesvolle edities keert Marc Romboy terug op Amsterdamse bodem met een speciale ADE-showcase rond zijn label Systematic Recordings. Op zaterdag 22 oktober is de Chicago Social Club het domein van de Duitse künstler en zijn vrienden. Voor deze labelnight heeft hij, net als voorgaande jaren in samenwerking met Electronation, een aantal zeer aansprekende artiesten uitgenodigd voor een lange nacht aan het Leidseplein.

Systematic Recordings is een toonaangevende speler in de mondiale technoscene. Marc Romboy heeft het label zes jaar geleden opgericht om 'vooruitstrevende housemuziek met een ziel' op uit te brengen. Inmiddels zijn er op Systematic releases verschenen van onder meer Blake Baxter, Stephan Bodzin, Spirit Catcher, Robert Babicz, KiNK, Gorge en natuurlijk van Marc Romboy zelf.

Emulator show
Op 22 oktober is Marc Romboy de aanjager van de ADE-showcase. Hij verzorgt, als enige artiest in Europa, een speciale Emulator show. Op een speciaal dubbelzijdig touchscreen bouwt hij live aan een set met The Emulator Modular, een gloednieuwe dj-tool, ontwikkeld door het Nieuw-Zeelandse Smithson Martin. Onlangs gaf Romboy een exclusieve masterclass en aansluitende preview in Studio 80 en de reacties waren zeer positief. De Duitse dj en producer vindt het een fascinerend instrument dat, naar eigen zeggen, zijn beleving van dj-en volledig heeft veranderd.

Christian Smith
Een andere headliner is Christian Smith. Deze Zweedse pionier heeft onlangs nog een remix uitgebracht van de wereldbekende Underworld klassieker, Dark&Long. Naast het vele werk als labeleigenaar van zijn eigen imperium 'Tronic' reist hij als dj de hele wereld over. Nu is het eindelijk weer eens de beurt aan Amsterdam.Er staan deze nacht naast Romboy met zijn Emulator Show, nog drie andere live artiesten in de hoogstaande line-up. De Britt Max Cooper bijvoorbeeld. In het dagelijks leven werkt hij als genetisch bioloog, maar inmiddels is hij doorgebroken als producer en aanwezig op de 'Systematic Acte de Présence' lijst. Marc Romboy is diep onder de indruk van Coopers' eigengereide sounds. Derde live act op de ADE-affiche is de Bulgaar KiNK. In zijn hometown Sofia is hij al meer dan tien jaar een graag geziene artiest, maar na releases op Ovum, Rush Hour en Systematic is ook West-Europa gevallen voor zijn verbazingwekkende sounds, gebouwd op de tradities uit Chicago en Detroit. DJ en producer Ripperton tenslotte, heeft in de loop der jaren heel wat releases uitgebracht op verschillende labels, vorig jaar kwam zijn albumdebuut Niwa uit op het Green Label van Joris Voorn en Edwin Oosterwal. De Zwitser wordt ook bejubeld om zijn spannende en avontuurlijke optredens en maakt het live kwartet vol.


Naast het livewerk staan Phonique, Gorge, Namito en mister Electronation himself, Terry Toner in de dj-booth met een brede scope van techno en deephouse. The 2nd room wordt gehost door Misc Agency & Next Monday's Hangover. Kevin Arnemann, Mike Ravelli & Miss Melera, Some Chemistry, Troeble, Jamie Lie A Kwie (Live), Tim Hoeben en Milo Moraes gaan de 2nd room zeker op zijn kop zetten deze avond!

Systematic Recordings - ADE Special - Powered by Electronation
Marc Romboy (Emulator Show), Christian Smith, Max Cooper (Live), KiNK (Live), Ripperton (Live), Phonique, Gorge, Namito en Terry Toner.
2nd room hosted by Misc Agency & Next Monday's Hangover.
Kevin Arnemann, Mike Ravelli & Miss Melera, Some Chemistry, Troeble, Jamie Lie A Kwie (Live), Tim Hoeben en Milo Moraes.
Zaterdag 22 oktober // 23.00-08.00 uur
Locatie: Chicago Social Club // Leidseplein 12
VVK: 15,-

Share/Save/Bookmark