Home Artiesten Dj nieuws Marathon-broadcast Armin van Buuren groot succes!
Marathon-broadcast Armin van Buuren groot succes!
De online marathonuitzending van de 400e editie van 'A State Of Trance', de radioshow van 's werelds populairste DJ Armin van Buuren, is een groot succes gebleken. Via de website www.astateoftrance.com werd 72 uur lang non-stop radio uitgezonden, waarvan 26 uur met live videobeelden vanuit clubs in Duitsland, Engeland en Nederland. Ruim 60 DJ's werkten mee aan het evenement. Van Buuren: "Dit is waarschijnlijk één van de beste weekenden in mijn DJ carriere". SEAT, al enkele jaren een vaste partner van Armin, trad op als hoofdsponsor van de marathonuitzending.

Ruim 200.000 unieke bezoekers uit 123 landen volgden de live videostreams en de webradio, met een grote mate van interactie. Op diverse webfora werden tienduizenden berichten geplaatst. De mailbox van Armin zat binnen korte tijd overvol. Via Twitter konden berichten worden gepost, die vervolgens op de site werden getoond. Ervaringen werden uitgewisseld en muziek besproken. ASOT400 was gedurende vrijwel het gehele evenement het meest besproken onderwerp wereldwijd op Twitter.

Pionier

De fans vermaakten zich online erg goed, getuige de lange gemiddelde kijkduur van maar liefst 2:45 uur. In Polen werd zelfs de internationale verbinding volledig opgeslokt door fans die de optredens volgden. Ook op andere plekken ontstonden online opstoppingen. "Het gaf me echt het gevoel te pionieren", aldus Van Buuren. "Het is geweldig om een wereldwijd publiek een goede indruk te kunnen geven van de sfeer in de club en backstage."

Strak tijdschema

Als officieel partner van Armin van Buuren en hoofdsponsor van de marathon radio-uitzending van 'A State of Trance' was SEAT nauw betrokken bij dit succesvolle evenement. Drie dagen lang zette de fabrikant een splinternieuwe Exeo met chauffeur in om er voor te zorgen dat Armin zijn strakke tijdschema stipt kon handhaven.

Studio's op locatie

Dancefoundation tekende voor de online productie. "Het is absoluut een uniek event, waarbij Internet optimaal wordt ingezet om fans wereldwijd te betrekken bij de speciale uitzending.", aldus oprichter Lennart Bader. De uitzendingen werden vanuit de clubs via satellietverbindingen doorgestuurd naar Nederland, waar de verdere distributie van de videobeelden werd geregeld. In de uitverkochte clubs werden complete studio's ingericht om de beeldmix en de radio-uitzending mogelijk te maken.

In de clubs was de sfeer onder de duizenden fans uitgelaten. Van Buuren: "Iedereen leek echt voor de muziek te komen, net als de mensen die hun huis gedurende het evenement in een mini-club hadden veranderd. Het was echt super. We gaan dit vaker doen, het is absoluut de toekomst!".

A State of Trance 400 - 'Driven by SEAT'

Share/Save/Bookmark