Home Artiesten Dj nieuws Fedde le Grand nieuwe ambassadeur Dance4Life
Fedde le Grand nieuwe ambassadeur Dance4Life

Fedde le Grand nieuwe ambassadeur Dance4LifeAmsterdam, 20 april '09 - Fedde le Grand gaat zich inzetten als ambassadeur van dance4life. De dj kondigde zijn ambassadeursschap aan tijdens de Winter Music Conference in Miami. dance4life is de organisatie die zich samen met jongeren wereldwijd inzet om de verspreiding van hiv en aids terug te dringen. Vanuit zijn rol als dj en producer zal Fedde hieraan een bijdrage leveren.Tijdens een intieme Q&A met dance4life in Miami vertelt Fedde wat hem inspireerde om deel te worden van de dance4life familie: "Als artiest zie ik wat dance4life doet voor jonge mensen. Het staat heel dichtbij wat ik zelf doe en voel me daarom erg verbonden met de organisatie. Ik zie veel mogelijkheden om bij te dragen aan de doelen van dance4life. Van mijn concerten in Scandinavië in september zal ik bijvoorbeeld een deel van de ticketopbrengst aan dance4life doneren."

Internationale bekendheid
Fedde le Grand is sinds 1998 geen onbekende meer in de Nederlandse partyscene. De dj en producer heeft recent ook wereldwijd bekendheid verworven door zijn samenwerking met Will.i.am, Grammy Award-winnaar en voorman van Black Eyed Peas. Madonna gebruikte Fedde's nummer 1 hit 'Put your hands up for Detroit' uit 2006 voor haar Sticky and Sweet tour. In 2009 lanceert Fedde le Grand zijn eerste album 'Output'.

Muziek en dans als universele taal
dance4life gebruikt de universele taal van muziek en dans om jongeren wereldwijd te verbinden en te betrekken bij het terugdringen van de hiv- en aidsproblematiek. Het ambassadeursschap van artiesten zoals Fedde le Grand is daarbij van groot belang. "We zijn vereerd dat Fedde le Grand, als één van de grootste opkomende sterren van de internationale dance scene, heeft besloten om zich aan te sluiten bij dance4life. We zien er naar uit om een internationale partnership met Fedde te ontwikkelen", aldus Wessel van Eeden, global music and media manager bij dance4life international.

Over dance4life
dance4life inspireert jongeren over de hele wereld om in actie te komen om de verspreiding van hiv en aids terug te dringen. Van de 6.800 mensen die dagelijks geïnfecteerd raken met hiv is de helft jonger dan 25 jaar. dance4life inspireert daarom juist deze generatie om in actie te komen. Het Nederlandse initiatief vindt inmiddels plaats in meer dan 20 landen verspreid over 5 continenten. dance4life Nederland is de jongerencampagne van STOP AIDS NOW!.

Voor meer informatie over Fedde le Grand: www.feddelegrand.com

Share/Save/Bookmark